סלט גזר מבושל!
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
5-6 גזרים
חופן פטרוזיליה קצוצה
תיבול:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 פלפל שחור
1 כפית מלח ורוד הימלאיה.
מיץ מלימון אחד
כפית צ׳ילי חריף
כף אריסה
אופן ההכנה –
את הגזרים נקלף ונחתוך לעיגולים או לאלכסונים.
מכניסים לסיר עם מים חמים , מוסיפים כף מלח ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.
סוגרים מסננים ומעבירים לקערת הסלט.
יש לבשל את הגזר עד לריכוך קל – ( שישארו יציבים)
לערבב היטב את כל מרכיבי התיבול בקערה
ולזלף על הגזר.
לקשט בפטרוזיליה הקצוצה
ויש לנו סלט ממכר!
מניחים במקרר לספיגת הטעמים..
שילוב טעמים הופך אותו לסלט פופולרי,
מתאים לכל מטרה.
השילוב של טעמים חריפים ומתוקים הופך אותו לטעם מיוחד.