קטגוריות
Uncategorized חלבי עוגות

פאי פרג ממכר שאתם חייבים להכין

Ashbel Dorani Irit Shlomi

מתכון לפאי פרג

מאת – Ashbel Dorani Irit Shlomi

המרכיבים – 

לתחתית הבצק:

2 כוסות קמח רגיל

1/3 כוס אבקת שקדים

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר (אפשר מעט פחות)

1 צהוב ביצה (חלמון)

למלית הפרג:

1/2 קילו פרג טרי טחון (חשוב שיהי טרי!)

1 כוס סוכר

כף דבש

כוס וחצי מים/חלב

50 גרם חמאה

גרידה מלימון 1

1 לבן ביצה (חלבון)

4 כפות אגוזי מלך קצוצים

2 כפות צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה – 

במיקסר עם וו גיטרה נשים את כל מרכיבי הבצק ונלוש עד איחוד לבצק רך ונעים.

כשליש מכמות הבצק ניקח ונכניס למקרר לכיסוי הפאי.

ניקח תבנית המתאימה לפאי , ונשטח את שאר הבצק על משטח עם נייר אפייה ומעט קמח, ולאחר מכן נשים בתבנית , גם בצדדיו , ומעט נחורר עם מזלג.

נכניס לתנור על 170 מעלות כ20 דק’ עד שמזהיב מעט.

בזמן שתחתית הבצק באפייה , אפשר לעבוד על כיסוי הבצק והמלית.

נוציא את חלק הבצק שהכנסנו לפני למקרר,

נשטח על משטח עם נייר אפייה מעט מקומח,

הופכים את הבצק על מטריצה לאפייה ( במידה ואין לכם , ניתן לבצע סימונים עם סכין על גבי הפאי) , משטחים עם מערוך ומכניסים את הבצק עם המטריצה להקפאה לכ15 דק’.

למלית , נרתיח בסיר את המים\חלב עם החמאה, הסוכר , והדבש.

נוריד מהאש ונוסיף את הפרג , האגוזים הצימוקים וגרידת הלימון ונערבב עד עיסה אחידה.

לאחר כמה דק’ שהתקרר מעט , להוסיף את החלבון ולערבב.

בשלב הזה ולאחר שהבצק שיצא מהתנור מעט התקרר , אפשר לשפוך את מלית הפרג , ולאחריו להוציא את המטריצה עם כיסוי הבצק מההקפאה , ולהניח מעל ולהדק מעט .

לאפות בחום של 170 מעלות כ35 דק’ עד שמשחים מעט.

בהצלחה !!!

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version