עוגת גבינה ושוקולד לבן
מאת – Hanny kenzie
המרכיבים –
תבנית 24 עם דפנות גבוהות
לתחתית:
250 גרם עוגיות חמאה
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינה 9%
1 גבינת מסקרפונה 250 גרם
2 נפוליאון 16% (450 גרם)
200 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד לבן מומס במיקרו עם 100 מ”ל שמנת מתוקה
5 ביצים L
1 כף קורנפלור (10 גרO)
לציפוי:
2 שמנת חמוצה 400 גרם
5 כפות סוכר
2 סוכר וניל
אופן הכנה –
מחממים את התנור לחום של 140 מעלות, ובתחתית התנור להניח תבנית עם מים רותחים.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפיה ולשמן בספריי שמן בטעם חמאה.
ממיסים חמאה, טוחנים את העוגיות ומערבבים יחד.
שמים בתבנית ומהדקים היטב.
מעבירים את תחתית העוגיות למקפיא עד שהמלית מוכנה.
ממיסים שוקולד לבן עם השמנת מתוקה במיקרו
בפולסים קצרים.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הגבינות, הסוכר, הוניל
וגרידת הלימון, לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המומס והשמנת המתוקה למיקסר, ואת הביצים, אחת אחרי השניה.
בכדי למנוע גושים של הקורנפלור מערבבים עם חצי כוס מהמלית, מוסיפים למלית ומערבבים לאיחוד.
יוצקים על התבנית ואופים עד שהשוליים יציבים ובמרכז רוטט אם מזיזים את התבנית.
לי זה לקח שעה ו50 אבל כל אחד עם התנור שלו וזה יכול להיות זמנים שונים.
אחרי שהעוגה מוכנה להוציא אותה מהתנור לרבע שעה.
מערבבים את השמנת והסוכר ויוצקים בעדינות על העוגה.
מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
נותנים לעוגה להצטנן כשעתיים ומעבירים למקרר
ללילה שלם.
*אם בא לכם להחליף את הגבינות לרזות יותר
תקחו בחשבון שהטעם בהתאם.
*אני עטפתי את התבנית בנייר כסף בכדי לקבל דפנות צחורות.
בהצלחה!