קטגוריות
Uncategorized

אבוקדו הפרי האהוב – כל מה שתרצו לדעת וגם טריק איך לשמור על אבוקדו בשל לאורך זמן

אבוקדו פרי מאוד אהוב ופופולרי בארץ וגם מסביב לגלובוס.

אצלנו בארץ העונה שלו היא כעת בעונת החורף הוא זול וזמין ונמצא כמעט בכל דוכן בשווקים.

מעולה בעיקר לסלטים מגוונים אך לא רק. בתוך סושי,ממרחים, שייקים ואפילו בעוגות כתחליף לשמן.

ידעתם שישנם יותר מ-80 זנים שונים של אבוקדו בעולם.

כל זן יכול להיות שונה בגודל, טעם, צורה ותכונות פני הקליפה.
הזן האכיל והעיקרי של אבוקדו הוא האס (Hass).

בתחילת העונה אנחנו נהנים מזן אטינגר ואחר כך מגיע ההאס.

אטינגר– אחד מזני האבוקדו הכי מוכרים ואהובים בישראל , קליפתו דקה ומבהיקה וצבעו ירקרק בהיר . לאטינגר מרקם חמאתי טעים.

האס – ( זה שבתמונה ) מופיע בהמשך העונה ועד לסופה עם קליפה מחוספסת.

אבוקדו האס מצטיין בפרי טעים ביותר במרקם עשיר וחלק הקליפה כהה מחוספסת ועבה

זהו אחד מזני האבוקדו הפופולריים והמשובחים ביותר, והוא מהווה חלק גדול מהאבוקדו שמשווק ברחבי העולם.

אז למה אבוקדו הוא פרי?

פירות של הצמח הפורח מהפרח , מכילים זרעים , ובדרך כלל אנו אוכלים גם את הזרעים שבפרי .
לא במקרה של האבוקדו .

במקרה של האבוקדו אנו אוכלים את “בשרו” הקרמי שמקיף את הזרע .
תנאי חקלאות אולטימטיביים לאבוקדו :
-אור השמש
-טמפרטורה בין 20-30 מעלות
-לחות מיטבית בין 60-80 אחוז
-אדמה עשירה ומאוזנת
-ניהול השקיה נכון
-הגנה מרוחות חזקות
יתרונות האבוקדו :

שומר על בריאות הלב,

עשיר בשומנים בריאים. כמחצית מהשומנים שבו הם בלתי רוויים. מכיל חומצה אולאית (זו שנמצאת בשמן זית), יש בו גם פיטוסטרולים – שמפחיתים את ספיגת הכולסטרול וכך מסייעים בהורדת הרמות שלו בדם.

אכילת אבוקדו עוזרת לתחושת שובע, מסייעת במקרים של עצירות וכמובן טעים.

עשיר בסיבים תזונתיים: מקור טוב של ויטמינים (A, C, E, K, B-6), חומצה פולית, ומינרלים.

מכיל נוגדי חמצון ומשפר את הספיגה של חומרים אחרים לגוף
תורם לבריאות העור כמו גם לשיער ולציפורן, בזכות הוויטמינים ונוגדי החמצון הטבעיים.

חסרון האבוקדו –
שומן האבוקדו הוא שומן בריא, אך יש לשים לב לכמות הקלוריות הגבוה ביחידה אחת .
צריכת אבוקדו בכמויות תגרום להגברת קלוריות והשמנה.

לכן צריך לצרוך אותו במידה מתונה .

ההמלצה לאכול כחצי אבוקדו ביום.
קיימת אפשרות לאלרגיה לאבוקדו, אף שהמקרים נדירים.

 

והנה – הטריק איך לשמור על אבוקדו שהבשיל כדי שלא ירקב

קונים שקית עם אבוקדו וכולם מבשילים באותו הזמן.

מה עושים ?

אחרי שהם מבשילים בסלסלה בחוץ,

ממלאים קערה עם מים .מניחים את האבוקדו הבשלים , בתוך המים ומכניסים לקירור.

האבוקדו ישמר לעוד כמה ימים כשהוא בשל ומוכן בדיוק לסלט או לשימוש שרציתם אותו!

מתכון לסלט אבוקדו שכדאי לכם להכין כל יום –

מרסקים 3 אבוקדו.

מוסיפים מלח ומיץ מלימון טרי

מוסיפים בצל ירוק קצוץ, פלפל אדום חתוך לקוביות

כמה זיתים ירוקים קצוצים.

אפשר להוסיף גם צנונית טרייה

מעט פלפל שחור

שמיר או פטרוזיליה קצוצה

מערבבים ומגישים.

עוד מתכון לסלט אבוקדו משגע

 

 

תגובה אחת על “אבוקדו הפרי האהוב – כל מה שתרצו לדעת וגם טריק איך לשמור על אבוקדו בשל לאורך זמן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version