קטגוריות
Uncategorized

זה המתכון שלי למג’דרה מעלפת

 

כוכי טיפוח ויופי

מג’דרה מעלפת כמה שהיא טעימה

והסוד בבצל הטוגן והמקורמל

מתכון – כוכי

המרכיבים-

חצי כוס עדשים ירוקות
1.5 כוסות אורז
מלח
פלפל גרוס
כמון
לבצל:
3 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
2 כפות סילאן/2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
מים רותחים
אופן ההכנה –
בסיר קטן:
נרתיח את העדשים כרבע שעה, נסנן ונשטוף במים קרים (חובה!)
במחבת גדולה:
נטגן את הבצלים עד לשקיפות נוסיף את התבלינים והסלאן ולאחר מכן נוסיף כל פעם שלוק של מים רותחים למחבת עד שמצטמצם. נחזור על הפעולה עד שהבצל מתקרמל ונהפך לריבה
(לוקח בערך 20 דקות עדיף לעשות את זה בזמן שהאורז מתבשל)
הכנת האורז-
בסיר גדול:
נטגן את האורז בשמן , נוסיף את התבלינים והעדשים נוסיף 3 כוסות מים רותחים נביא לרתיחה ולאחר מכן ננמיך את האש ונבשל כ20 דק.
נכסה במגבת כ 10 דקות ונוסיף את הבצל המטוגן
להשאיר בצל מטוגן להגשה ולקשט מלמעלה.
מומלץ להגיש ליד יוגורט/שמנת חמוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version