עוגת תפוזים ללא גלוטן שמתאימה גם לפסח
מאת – שמחה אלגלי
המרכיבים –
6 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תמי כתום
1 אבקת אפייה
כוס סוכר
1 סוכר וניל
אופן ההכנה –
את החלמונים להקציף עם מטרפה ולהוסיף חצי כוס סוכר.
להוסיף בזרם איטי את השמן ואחריו את התפוזים.
לאחר שהוספנו את הנוזלים, נוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
בנתיים, נקציף במיקסר את החלבונים עם כוס הסוכר (אפשר להפחית) ואת סוכר הוניל לקצף לא נוקשה.
לשפוך רבע מהכמות של החלבונים לחלמונים ולערבב בצורת קיפול ואחרכך עוד רבע וככה הלאה.
לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180מעלות ל 55 דקות.
בהצלחה!!
בשורות טובות!!