עוגת תפוזים גבוהה באפס מאמץ 🍊
מאת – דליה בן חמו
המרכיבים –
4 ביצים
כוס סוכר
מעט מלח
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל/ מחית וניל (מוממלץ)
2 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה –
מקציפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן, ואחר כך מיץ התפוזים.
מוסיפים את החומרים היבשים עד איחוד, לא לערבב יותר מידיי.
שמים בשתי תבניות אינגליש קייק, אופים ב180 מעלות עד שהעוגה משתזפת , זמני אפייה משתנים בין תנור לתנור.
ניתו להפוך אותה לעוגת שיש אם רוצים,
לוקחים מעט מהבלילה ומוסיפים 2 כפות שוקולית, 1 כפית נס קפה.
בקטנה על עוגת תפוזים –
עוגות תפוזים הן קינוח טעים, בריא וקל להכנה. הן מתאימות לכל אירוע ולכל חג, וניתן להכין אותן במגוון רחב של טעמים ומרקמים.
עוגות תפוזים קיבלו תפוצה רחבה במאה ה-19 שם תפוזים היו פרי יקר ערך ונחשבו למעדן.
הן הפכו לקינוח פופולרי בבתים רבים, במיוחד באירועים מיוחדים ובחגים.
כמה טיפים –
כדי להכין עוגת תפוזים מושלמת, חשוב להשתמש בתפוזים טריים ואיכותיים!
ניתן להשרות את קליפת התפוז בסוכר לפני השימוש בה, כדי להוסיף עוד טעם וריח לעוגה.
חשוב לאפות את העוגה עד שהיא זהובה ויציבה.
ניתן לאחסן עוגת תפוזים בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים.
בתאבון!
לעוד מתכונים לעוגות תפוזים לחצו כאן
2 תגובות על “עוגת תפוזים גבוהה באפס מאמץ 🍊”
יעזור לי לדעת כמה זמן בערך האפייה בתנור ו אם האפייה בטורבו? תודה
נראית טעימה מאוד
אנסה להחליף את הקמח בקמח שקדים
ואת הסוכר בסוויטנגו
ואדווח איך יצא