קטגוריות
חגים טבעוני סלטים צמחוני

הסלטים שלי כבר מוכנים לכבוד שבת המלכה👑

Kety Peled
הסלטים שלי כבר מוכנים לכבוד שבת המלכה👑
מאת -Kety Peled
מרכיבי הסלטים כולל אופן הכנתם כתובים במלואם בכל פסקה, לגבי כל סלט –
סלט סלק – סלק מוואקום / טרי מבושל.
לחתוך לפרוסות , להוסיף בצל סגול חתוך לרצועות , חופן פטרוזליה , שמן מלח ופלפל שחור קצת כמון וסוכר לפי הטעם.
סלט גזר מרוקאי – לבשל גזרים חצי בישול שלא יהיו רכים מידי , לתבל בשמן, פפריקה, מלח ופלפל שחור, אריסה חריפה ופטרוזליה.
סלט גזר מתוק – גזרים מגורדים דק , לטחון פקאנים מסוכרים לקצוץ עירית וחמוציות, להוסיף לפי הטעם שמן, מלח ופלפל שחור, וסוכר חום.
סלט מיונז – לבשל עד לריכוך את תפוחי האדמה , ביצים קשות , וגזר. לתבל במיונז מלח ופלפל שחור.
כרוב לבן תירס מיונז – כרוב קצוץ , להוסיף תירס משימורים מיונז מלח ופלפל שחור.
כרוב סיני – כרוב קצוץ , הרוטב – רבע כוס שמן , רבע כוס חומץ , רבע כוס רוטב סויה , כף סילאן וכף סוכר חום להוסיף לפני הגשה שומשום.
סלט חצילים מטוגנים – לטגן קוביות חציל בשמן עמוק , לתבל באריסה חריפה , פפריקה מתוקה , פטרוזליה , מלח פלפל קצת כמון.
סלט מלפפונים בצל ירוק וקשיו – 5-6 מלפפונים ובצל ירוק חתוכים לטבעות , לתבל בשמן זית, מלח פלפל שחור ולימון ולהוסיף קשיו קצוץ לפני הגשה.
מטבוחה – לטגן פלפלים בכל הצבעים חתוכים לקוביות קטנות בסיר ללא שמן עד שנצרבות מכל הצדדים , להוסיף שום קצוץ לקוביות , 2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות , לחכות שיצתמצמו הנוזלים בערך שעה.
אחר כך להוסיף – שמן , פפריקה מתוקה , מלח סוכר ולהשאיר לפחות עוד שעתיים.
בהצלחה! שבת שלום!
כמה טיפים להכנת הסלטים – 
מומלץ לעבוד בשיטת רוחב.
הכינו את כל הסלטים במקביל.
בישול המרכיבים יחד – חיתוך המרכיבים יחד – תיבול יחד
וכמובן ערבוב וטעימה + תיקון טעמים אם צריך .
אפשר להכין ערב לפני או בוקר לפני הארוחה.
לעוד מתכוי סלטים לחצו כאן –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version