טעם אותנטי של מרוקו – תבשיל בשר ראש שיגרום לכם להתאהב!
מאת – אורפז דמרי
המרכיבים –
קילו בשר ראש
3-4 פלפל חריף אדום יבש
ראש שום מופרד לשיניים
3 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור
3 כוסות מציר הבשר
כוס חומוסים מבושלים (אני שמתי חומוס קפוא אפשר גם שימורים)
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
מבשלים את הבשר כגוש בסיר לחץ למשך כ- 20 דקות, לאחר רתיחה (אם אין סיר לחץ אז לבשל בסיר רגיל עם מים לפחות כשעה וחצי ולשמור את מי הבישול).
מוציאים את הבשר מהסיר, מצננים וחותכים לקוביות.
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן על אש נמוכה,
ומוסיפים את שיני השום מטגנים מעט (נזהרים שהשום לא יישרף), ומוסיפים את הפלפל החריף היבש ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
שמים את הנוזל מהציר בשר לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החומוסים והבשר ומערבבים.
סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול כשעה נוספת על אש בינונית. ברבע השעה האחרונה להוסיף כוסברה קצוצה להגיש ולהתענג מכל ביס.