טיגאניטס – פנקייקס יוגורט יווני עם בולגרית ובצל ירוק
מאת – Ester Ophir
ל12-15 יחידות
2 ביצים
1 מיכל (150 מ”ל) יוגורט יווני
25 גרם חמאה מומסת
1/4 כפית פלפל שחור
חופן בצל ירוק קצוץ
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת.
אופן ההכנה –
בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את היוגורט והחמאה, הפלפל השחור והבצל הירוק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הבולגרית ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לעיסה אחידה.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
בעזרת כף יוצקים מהבלילה כף גדושה ומטגנים 2 דקות עד הזהבה, הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות עד הזהבה.
מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג ומגישים מיד.
בתאבון!!!
בקטנה על טיגאניטס (Τηγανίτες) –
טיגאניטס הוא מאכל יווני מטוגן המורכב בדרך כלל מחתיכות קטנות של בשר, או גבינה וירקות.
מקורן של טיגאניטס ביוון העתיקה, שם היו מוגשים כמנה פשוטה לאנשים עובדים.
טיגאניטס פופולאריים במיוחד באיים היווניים, שם הם מוגשים לעתים קרובות כמנה ראשונה או מזטים בטברנות.
מנה פופולארית כמנה ראשונה או מזטים, ויכולה גם להוגש כמנה עיקרית.
טיגאניטס דומים לפריטטה או חביתה, אך הם בדרך כלל עבים יותר ודחוסים יותר במרכיבים.
מנה קלה להכנה יחסית, וניתן להכין אותם תוך 30 דקות או פחות!
בהצלחה!!