קטגוריות
חגים צמחוני ראש השנה

הסוד לתפוחי אדמה קריספיים בתנור – התוספת הכי טעימה בשולחן

חני קונאשוילי
תפוחי אדמה התוספת הכי קריספית הכי טעימה והכי מבוקשת בשולחן
כל סודות ההכנה
מאת – חני קונאשוילי
שנדע ימים שקטים
לתפוחי אדמה-
נשתמש בת”א קטנים.
להשתדל שיהיו אותו גודל.
לשטוף היטב.
המרכיבים-
חבילה תפוחי אדמה קטנים 15-20
לחתוך לחצי
מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין פילדלפיה
טוסקנה- אם אין שימו עשבי תיבול יבשים כמו טימין ,בזיליקום, אורגנו.
רבע כפית כורכום
כף שום גבישי
שמן זית פלפל
שחור גרוס
אופן ההכנה –
את תפוחי האדמה לשים בשקית אפשר בקוקי, לעשות בשקית חורים.
לשים במיקרו 12 דקות.
או לחילופין אפשר לבשל במים רותחים עד לריכוך .
אחרי הבישול לסנן.
להניח בקערה עמוקה.
לזרות מלח.
לערבב בכוס:
שליש כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין פילדלפיה
כפית תבלין טוסקנה
רבע כפית כורכום
כף שום גבישי
לשפוך על תפוחי האדמה לערבב בזהירות.
להניח על תבנית התנור נייר אפיה.
לסדר על נייר האפייה את תפוחי האדמה על הצד החתוך כלפי מטה.
לאפות בתנור 200 מעלות.
כ 20 דקות.
להוציא להפוך ולאפות עוד 5 דקות.
להיזהר לא לשרוף.
****מי שאוהב יכול להוסיף כוסברה או שמיר קצוץ דק***
בהצלחה חני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version