סיר שקשה להפרד ממנו
מפרום כרובית כזה רואים רק בסרטים
מאת – Bareket Matmon
המרכיבים –
כרובית מפורקת לפרחים
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
בהרט למפרום
לבלילת ציפוי הכרובית:
שלוש ביצים
כפית רסק עגבניות
שלוש כפות מים
לרוטב:
בצל קצוץ
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה חריפה
כף סוכר
כפית כמון
כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה –
ראשית,
נערבב בקערה את כל מרכיבי הבשר למפרום.
את פרחי הכרובית נמלא בחלקים הריקים בתערובת הבשר.
את מרכיבי הבלילה נערבב היטב בצלחת שטוחה , ניקח כל כרובית ,
נצפה במעט קמח , נעביר לבלילה ומשם למחבת עם שמן לטיגון של מספר דק’.
לאחר מכן,
לטגן בסיר רחב את הבצל לרוטב , להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים .
אליהם להוסיף את הכרוביות המטוגנות , לכסות במים ולבשל על אש קטנה כשעה.
בהצלחה!