קטגוריות
חלבי עוגות עוגות גבינה

הנסיכה בלבן -עוגת גבינה מוצלחת מתכון מדוייק !

 

Suzy Bar-gil
הנסיכה בלבן עוגת גבינה של חגית אלקבץ
עוגת גבינה מוצלחת לפי שלבים מדוייקים
הכינו – סיר ג’חנון קוטר 20
המרכיבים-
7 ביצים
750 גר גבינה
גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
כוס ורבע סוכר
5 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
להוציא ביצים מהמקרר ולהניח אותם בצד כחצי שעה (חובה בטמפרטורת החדר, אם הביצים גדולות לשים 6)
את החלבונים נקציף במהירות גבוהה במיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן ורק אז נוסיף את הסוכר בהדרגה, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק.
בקערה שניה שמים את כל הגבינות ושאר החומרים כולל החלמונים, מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים בכלל.
ואז שליש מהקצף הלבן נוסיף לתערובת הגבינות, נערבב טוב טוב ,
ואחר כך נוסיף את הגבינות אל קערת הקצף ונערבב בתנועות עטיפה עד לאיחוד 2 התערובות.
נשמן סיר של ג’חנון עם מרגרינה או מחמאה (לא שמן),
נרפד עם נייר אפייה תחתית וגם שוליים כדי לתת לה לעלות כאוות נפשה, לא לשכוח לשמן גם את הנייר אפיה מסביב לכל הסיר.
נמלא תבנית של התנור עם מים, ונשים את הסיר בתוך תבנית המים.
להכניס לתנור לשלב שלישי מלמעלה
בחום של 170 מעלות לחצי שעה, ונוריד ל- 150 מעלות לעוד חצי שעה עד 40 דקות תלוי בחוזק התנור.
להשאיר בתנור גם אחרי שעה לעוד חצי שעה עד שתתקרר מעט.
לאחר קירור נחלץ מהתבנית.
לקלף את הנייר בעדינות.
ויש לכן יופי של עוגת גבינה.
לבזוק אבקת סוכר מעל
בהצלחה חגית.
תשובה מרוכזת לשאלה שחוזרת על עצמה-
בסיום האפייה, מכבים תנור ומשאירים את העוגה עוד חצי שעה עם דלת סגורה. מוציאים מהתנור ומניחים על השיש חצי שעה מבלי להוציא את הנייר, לאחר שהתקררה על השיש שולפים בעדינות את נייר האפייה שהגבהנו, ומכניסים למקרר לשעתיים, ככה עם הסיר, אח”כ לוקחים צלחת גדולה מכסים אותה בעזרת 2 ידיים והופכים לצד השני על הצלחת…עכשיו הצד הלבן העליון הוא הצד שמפזרים עליו או אבקת סוכר או קצפת….בהצלחה…ביום למחרת, העוגה הרבה יותר טעימה.
Suzy Bar-gil

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version