מתכון לבחושה עם תותים טעימה ומנחמת
מאת – Riki Cohen Wandratsch
המרכיבים –
תבנית מלבנית/או תבנית קוטר 26
4 ביצים
חצי כוס שמן
רבע כוס חלב
1 וחצי כוס סוכר
גרידת לימון מלימון 1
גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
חצי כוס קוקוס טחון
כף אבקת אפייה
סלסלת תותים שטופים – כ20 תותים לערך
**במקום תותים אפשר דובדבנים, פירות יער, שזיפים, אפרסקים, משמשים או מה שאוהבים – שימו לב – פירות גדולים כדאי לחתוך
אופן ההכנה –
תחילה, מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה או במיקסר נשים את הביצים ונתחיל להקציף את הביצים.
מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד תערובת תפוחה ובהירה.
שופכים בהדרגה את השמן, החלב והשמנת החמוצה – מקציפים עד לתערובת אחידה ושמים את גרידת הלימון.
לאחר שהוספנו את כל הרטובים נעבור ליבשים.
מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים בעדינות עד איחוד.
חשוב לכל עוגה בחושה, לא לערבב יותר מדי אחרת היא יוצאת דחוסה!!!
משטחים חצי מתערובת העוגה בתבנית משומנת.
מקמחים עם כף קמח את התותים שלא ישקעו,מפזרים כשליש מהתותים,
שופכים את שאר התערובת ומפזרים מעל את שאר התותים.
אופים 50 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
להגשה נפזר אבקת סוכר מעל ונגיש .
בהצלחה!