חיתוכיות גבינה אפויות עם פירורי בצק פריך מאת ריקי כהן תבנית מלבנית בערך 25×35 סמ” המרכיבים- לבצק: 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 3 כוסות קמח (420 גרם) שקית אבקת אפייה (10 גרם) 100 גרם אבקת סוכר /או סוכר רגיל שקית סוכר וניל 2 ביצים M (או אחת לארג’) מעט קליפת לימון מגוררת […]
כרוב ממולא של השמחות מתאים לכל שבת וחג אין טעים מזה מתכון מעולה בהשראת יונית צוקרמן המרכיבים- כרוב גדול בצל קצוץ כחצי קילו בשר בקר טחון. 2 כוסות אורז מורתח 2 בצלים ירק – חופן כוסברה פטרוזיליה שמיר 3 עלים של סלרי. מלח פלפל בהרט פפריקה. לציר – בצל קצוץ 2 עגבניות 3 כפות […]
עוגת תפוחים פירורים המתכון של אופירה פחימה יחיא מבטיחה לא יישאר פירור חולשה שלי העוגה הזו תפוח עץ קינמון פירורים איזה ריח והטעם גן עדן אז אם יש לכם תפוחים כבר לא מי יודע מה יאללה לזוז להכין מתחסל במהירות . המרכיבים- למלית : 12 תפוחים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות ( לא חשוב איזה […]
פשטידת תפוחי אדמה במחבת
פשטידת תפוחי אדמה במחבת או סיר על הגז קלה קלה וטעימה המתכון מבית אמא מעקודה או מחמאר המרכיבים- 5 תפו”א גדולים מבושלים 8 ביצים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה בצל קצוץ תפו”א קטן מגורד חצי אבקת אפיה מעט מיץ לימון מלח פלפל אופן ההכנה – לקלף תפוחי אדמה ולרסק . לערבב יחד עם כל […]
מתכון לספינג’ הכי מיוחד מתאים לראש השנה רחל עטייה המרכיבים- לסירופ- 2 כוסות סוכר חצי כוס מיץ תפוז 3 כוסות מים קליפת לימון סוכר וניל עלי עטרה- גרניום לימוני כוכב אניס מיץ מחצי לימון 2-3 כפות דבש לבצק – חצי קילו קמח כף שמרים כף סוכר כפית מלח 2 כוסות מים ועוד לפי צורך […]
תמיד רציתם לדעת איך להכין תפוחי אדמה בתנור שיוצא קריספי בפה טעים טעים ממש חלום מאיה בוטראשווילי המרכיבים- 8 תפוחי אדמה אדומים או חבילה של קטנים חצויים כף מיונז כף פפריקה מתוקה מעט כורכום כף אבקת מרק בצל 2 שיני שום כתושות חצי כפית מלח פלפל שחור גרוס כרבע כוס שמן זית אפשר תימין או […]
מתכון לעוגיות מלוחות בטעם של בית המרכיבים- כוס שומשום קלוי חצי כוס זרעי כוסברה -לקלות על מחבת ולטחון גס-למי שאוהב את הטעם (אפשר זרעי שומר או קימל /קצח -למי שאוהב ) 2 כפיות שמרים יבשים 2 כפיות מלח כפית סוכר כוס ורבע שמן כ- 2 כוסות מים או יותר קילו קמח אופן ההכנה […]
חצילים אפויים בתנור טעים ממש כמו מטוגנים קל מאד להכנה מאת שרה זקן המרכיבים- חציל אחד מאורך שחור וקל מאד כף שמן זית ביצה אחת חצי כפית מלח תנור 200° מעלות אופן ההכנה – לפרוס את החציל בעובי 1 ס”מ לטרוף ביצה להוסיף כף שמן זית וחצי כפית מלח גרוס לפרוס נייר פרגמנט על מגש […]
נמס בפה במילוי תפוחים בצק אליפות תשמרו לכם , אין שני לבצק פריך כזה מתאים למלא עוגיות, תחתיות אפשר כל מילוי שרוצים המרכיבים- 200 גרם חמאה קרה 4 כוסות קמח כפית א.אפיה 3 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 1 חלמון 2 כפות. אבקת סוכר אופן ההכנה- ללוש […]
כנפיים בברביקיו כמו שאני אוהבת – הכי טעים שיש מאת – צפנת קורדובה המרכיבים – 2 קילו כנפיים מעט מלח כף שטוחה תבלין “על האש” 2 כפות שמן זית כף פפריקה כף רוטב ברביקיו שומשום בהגשה אופן ההכנה – בקערה גדולה נשים את כל הכנפיים ונבזוק מעל את כל מרכיבי התיבול. נעביר לתבנית בצורה […]