עוקץ הדבורה מאת – Dorit Ohayon המרכיבים – 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 וחצי כוס קמח חצי כוס חלב 50 גרם חמאה מומסת 1 סוכר וניל 1 אבקת אפייה לקצפת: 1 שמנת מתוקה 500 מ”ל 2 כוסות חלב (חד פעמי קר) 2 פודינג וניל לסירופ דבש: 2 כפות דבש 2 כפיות נס קפה 2 […]
פשטידת גבינות ואיטריות מאת – קובי חלפון המרכיבים – חבילת אטריות גביע קוטג’ גביע גבינה לבנה גביע שמנת חמוצה 200 גרם גבינת עמק מגורדת 3 ביצים מעט מלח ופלפל שחור אגוז מוסקט כפית שום כתוש אופן ההכנה – מבשלים את חבילת האטריות כמה דק ומסננים. מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים לעיסה אחידה […]
כרוב כבוש מאת – קטרינה יוחננוב המרכיבים – ראש כרוב 2 גזרים גמבה שני צבעים פלפל חריף כמה עלי דפנה פלפל אנגלי לתחמיץ: ליטר מים רותחים כף שמן כף חומץ כף מלח חצי כף סוכר אופן ההכנה – להכנת התחמיץ נשים בסיר את כל מרכיביו ונביא לרתיחה. את הירקות נחתוך ונשים בצנצנת. כאשר התחמיץ מוכן […]
אין כמו בטטות מתאים לשבועות מאת – קטרינה יוחננוב המרכיבים – 4 בטטות חבילת פטריות פרוסות בצל קצוץ שמנת לבישול גבינה צהובה מגורדת מעט מלח פלפל שחור גרוס טימין יבש אופן ההכנה – מטגנים את הבצל מעט, אחרי זה מוסיפים את הפטריות. אחרי שהפטריות מטגנות מעט מוסיפים את השמנת והתבלינים, מבשלים מספר דק’ ומכבים. בינתיים […]
פשטידת קישואים ופטה קלילה להכנה מאת – ריקי כהן המרכיבים – 4-5 קישואים בינוניים (שטופים לא צריך לקלף)200 גרם גבינת פטה100-150 גרם גבינה מגורדת שואהבים (מוצרלה,גאודה,אמנטל)בצל גדול קצוץ מטוגן במעט שמן זיתכוס קמח (140 גרם)כפית גדושה אבקת אפייהחצי כוס שמן4 ביציםמעט מלח ופלפל שחור כפית אבקת מרק ירקות/עוףקצת שמיר קצוץ (לא חייב)אופן ההכנה –בקערה מגרדים […]
עוגת שוקולד קלה מאת – Yardena Masilker המרכיבים – 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי שמנת מתוקה חצי כוס שמן 1 כוס קמח תופח 1 כוס שוקולית לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר חצי שמנת מתוקה אופן ההכנה – להקציף את הביצים עם הסוכר היטב כ 5 דקות לקצף בהיר. להוסיף את שאר המרכיבים לערבב היטב […]
עוגת לוטוס בחושה שבת שלום
עוגת לוטוס בחושה מאת – Hagit Nohema המרכיבים – 2 תבניות אינגלישקייק 3 ביצים L כוס סוכר קורט מלח 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות ממרח לוטוס 1/2 כוס שמן 250 מ”ל שמנת צמחית 2 כוסות קמח תופח לציפוי: 3 כפות לוטוס מומס לפיזור: עוגיות לוטוס טחונות אופן ההכנה – להקציף את הביצים (שלמות) עם […]
עוגת לייקח מאת – שרה בני המרכיבים – 6 ביצים מופרדות חצי כוס סוכר 3 כפות שמן סוכר וניל מעט תמצית וניל חצי כוס סוכר כוס וחצי קמח תופח אופן ההכנה – את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר עד קצף לבן ויציב. מוסיפים את השמן, סוכר הוניל ותמצית הוניל. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים […]
צלעות טלה על תפוחי אדמה זו המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת מאת – אילנית כרבי המרכיבים – צלעות טלה 7 תפוחי אדמה חתוכים לחצי 2 בצלים כף שטוחה כורכום כף א.מרק עוף מעט פלפל שחור כפית כוסברה יבשה כפית בזיליקום יבש חצי כוס שמן זית אופן ההכנה – בתבנית עם נייר אפייה נשים את […]
כנאפה ביתית ומפנקת מאת – Livnat Marciano Dahan המרכיבים – 200 גרם שערות קדאיף מופרדות 80 גרם חמאה מומסת 100 גרם סוכר 150 מ”ל מים כפית ורבע מי ורדים כפית מיץ מלימון טרי 200 גרם גבינת מוצרלה (פרוסות) מי שאוהב יכול להוסיף מעט גבינת עזים/כנען/ריקוטה פיסטוקים גרוסים לחתיכות גסות אופציונאלי : כדור גלידה מלמעלה […]