קינוח פרווה הכי טעים שיש
אין על בקלאווה והיא משגעת ❤️
מאת – ליטל אשואל
המרכיבים –
1 חבילה בצק פילו של שמרית
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם פקאן טבעי
100 גרם פיסטוק גרוס
1 כף שטוחה קינמון
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
100 גרם שמן או נטורינה מומסת
לסירופ:
1 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
~ מכינים תחילה את הסירופ כדי שיתקרר. מבשלים סוכר ומים עד ליצירת סירופ מעט דביק.
~ במעבד מזון טוחנים תחילה אגוזי מלך ופקאן ורק בפולסים האחרונים מוסיפים פיסטוק גרוס ( משאירים קצת פיסטוק בצד שלא טוחנים עבור הקישוט) , שני סוגי סוכר וקינמון. ממשיכים כמה פולסים נוספים עד שהאגוזים טחונים דק.
~ לוקחים בכל פעם שני דפי פילו: מניחים דף אחד, מושכים אותו בנטורינה מומסת ומניחים עליו דף נוסף גם אותו מושכים בנטורינה מומסת. עם סכין חוצים לשניים כך שיהיו לנו שני דפים לאורך.
~ ממלאים בכף גדושה מתערובת האגוזים את החלק הקרוב אלינו מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.
~ מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה צמוד מושכים בנטורינה מומסת ואופים ב180 מעלות למשך 25-30 דקות להשחמה יפה.
~ יוצקים את הסירופ כאשר המאפה עוד חם ומפזרים פיסטוק גרוס❤️