הכנתי סלט כרובית צלוייה – כמו במסעדות של אייל שני
המתכון מאת – Sarit Hativa-alush
המרכיבים-
כרובית בינונית
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
טחינה
עגבניות קצוצות
המון פטרוזיליה
פלפל חריף קצת
אופן ההכנה –
מרתיחים כרובית שלמה בסיר עפ מים ומלח עד שהיא רכה לא מידי.
בנתיים מחממים תנור על 240 מעלות.
מוציאים את הכרובית ושמים אותה על גבי נייר אפיה , מזלפים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור ומכניסים לתנור ל 20 דקות.
מחכים שהפרחי כרובית יהיו זהובים וטיפה שרופים.
מוציאים את הכרובית ומחלקים לפרחי כרובית ושמים על תבנית חדשה. מזלפים טחינה, שמים עגבניות ופטרוזיליה.
בתאבון