פאי תפוחים עם אגוזים
לא הספקתי לפדר א.סוכר חוסלה והריחח חבל”ז
המתכון מאת – צופית ברוך
המרכיבים-
הבצק –
2 כוסות ורבע קמח
200 גר חמאה/מרגרינה
ביצה
1/4 כוס סוכר
חצי א אפיה.
מילוי-
10 תפוחים חתוכים קוביות
100 גרם חמאה/מרגרינה
2 כפות גדושות סוכר חום
כפית קורנפלור
קורט אגוז מוסקט
קינמון
חופן אגוזים אם רוצים
תבנית פאי קוטר 22 או 24
אופן ההכנה –
לערבב את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד שהכל אחיד. להשאיר כדור קטן של בצק ולהכניס למקפיא (1/4 מהכמות)
את שאר הבצק לסדר ולהדק בתבנית , להכניס 10 דקות למקפיא.
לחורר עם מזלג.
על הגז לבשל קוביות תפוחים עם 100 גרם חמאה/מרגרינה וסוכר חום עד שמתקרמל לקראת הסוף להוסיף קורנפלור רבע אגוז מוסקט כף קינמון לערבב טוב .
לקרר ממש טוב .
לשים תפוחים מעל הבצק אני הוספתי אגוזים לתפוחים.
ומעל לגרד את חתיכת הבצק שהקפאנו .
להכניס לתנור חם על 180 מעלות 40 דקות והריח בכל הבית חגיגה.
לא הספקתי לפדר אותה בא. סוכר חוסלה
בתאבון וחג שמח