קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי עוגות

עוגת תותי פרוטי נדירה בטעמה

עינת חנניה
עוגת תותי-פרוטי
נדירה בטעמה ממש כמו הגלידה רק שפה אפשר אותה בפרוסה נדיבה מתאימה לימים החמים
מאת – עינת חנניה
המרכיבים – 
תבנית עגולה קוטר 24
300 גרם תותים קצוצים
רבע כוס סוכר (50 גרם)
חבילת פתי בר או לוטוס (מה שאוהבים)
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
150 מ”ל שמנת מתוקה (לשוקלד הלבן)
1 שמנת מתוקה (לקיפול התותים)
אופן ההכנה – 
בסיר שמים תותים וסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק של התותים (כמו ריבה).
לאחר מכן, מוסיפים חצי כפית ג’לטין ואז מערבבים ומורידים מהגז.
מרסקים את הפתי בר ומערבבים עם החמאה ומסדרים בתבנית ומכניסים למקרר.
בסיר או זכוכית עמידה, מכניסים את השוקולד והשמנת מעל מים חמים ומערבבים  עד שכל השוקולד נמס ומצננים.
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים פנימה את השוקלד, מוציאים את התבנית עם הפתי בר ושמים את הקצפת מעל, מישרים ומכניסים למקרר.
לאחר מכן, מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים פנימה את ריבת התותים שהכנו.
מוציאים את העוגה ושמים על הקרם, מיישרים ומכניסים שוב למקפיא ל2-4 שעות.
ניתן לשים מעל תותים לקישוט, בהצלחה!!!

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version