הן חלומיות גם באמצע השבוע – קציצות עם תפו”א וזיתים🥔
מאת – אהובה אדרי
המרכיבים –
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד או טחון
חופן כוסברה
חופן פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כפית ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
כוס זיתים ירוקים מגולענים
ראש שום מופרד לשיניים
3 תפו”א מקולפים וחתוכים לקוביות.
2 פלפל אדום יבש מתוק
כפית פלפל שאטה חריף
מעט כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
להכנת הקציצות , נערבב את כל המרכיבים בקערה עד איחוד.
נעביר למקרר למנוחה ולתפיסת טעמים.
את הזיתים נבשבל ברתיחה כ40 דק’ עם מעט מיץ לימון ולסנן.
את הרוטב נבשל בסיר רחב, נטגן מעט על חום נמוך את השום ,
נוסיף את תפוחי האדמה והזיתים ולאחר מכן את התבלינים.
נשפוך לפחות כוס וחצי מים , ונביא לרתיחה .
בנתיים, כאשר הרוטב כבר מתבשל נגלגל את הקציצות ונעביר לסיר גם כן .
מי שרוצה לקבל קציצה נימוחה ורכה יותר אך עם עבודה נוספץ , אפשרי לטגן לפני הבישול, להחלטתכם.
בתאבון!!!
לעוד מתכוני קציצות לחצו כאן!!!