קטגוריות
בשר חגים

קדרת בקר חגיגית לשבת וחג 

Daniel Shaiker Shmuel
קדרת בקר חגיגית לשבת וחג
מאת – Daniel Shaiker Shmuel
המרכיבים – 
1 קילו של בשר בקר נתח מספר 2 (אונטריב) חתוך לפרוסות עבות
חצי בקבוק יין אדום
8 בצלי שאלוט
2 גבעולי סלרי קצוץ+העלים
חבילת תפו”א זעירים
קוביות גסות של דלעת
קוביות של בטטה גדולה
6 שיני שום
4-5 ענפי טימין
מעט קינמון
כף שטוחהפפריקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה – 
תחילה,
בלילה שקודם לבישול , נשים את פרוסות הבשר במשרה של יין אדום.
לאחר לילה בתוך היין , נוציא את הבשר ונייבש היטב מהנוזלים.
את חתיכות הבשר נצרוב היטב מכל צד במחבת חמה ונשים בצד .
בסיר הבישול , גדול ורחב, נתחיל לטגן במעט שמן זית את בצלי השאלוט והסלרי,
ולאחריהם נוסיף את שאר הירקות לתוך הסיר לטיגון קל.
לאחר שמספר דק כל הירקות יחדיו נצלים להם , נוסיף את הבשר
ונכסה במים.
בשלב הזה נתבל , נביא לרתיחה, ונבשל כשעה על אש בינונית.
לאחר שעה נכני לתנור שחומם מראש על 140 מעלות כ 2-3 שעות לפחות.
בתאבון!!!
לעוד מתכוני קדרת בשר לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version