עוגת הגבינה הכי מוצלחת שהכנתי
מאת – Inbal Itzhak
המרכיבים –
7 ביצים בטמפרטורת החדר
750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
גביע שמנת חמוצה
כוס ורבע סוכר
5 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל
1 סוכר וניל
אופן ההכנה –
תחילה,
את החלבונים נקציף במיקסר במהירות גבוהה עם טיפה מלח
עד לקבלת קצף לבן.
לאחר שקיבלנו קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה,
הקצף צריך לצאת יציב ומבריק.
בקערה שמים את כל הגבינות החלמונים ושאר המרכיבים
ומערבבים היטב שלא יהיו גושים בכלל.
לאחר מכן כשליש מהקצף הלבן נוסיף לתערובת הגבינות,
ונערבב טוב טוב , נוסיף את הגבינות אל הקצף ונערבב בתנועות
קיפול עד לאיחוד 2 התערובות.
את העוגה נאפה בסיר ג’חנון – נשמן היטב עם חמאה את שוליי
הסיר ונרפד עם נייר אפייה ולאחר מכן גם את הנייר נשמן.
ניצוק מתערובת העוגה בזהירות לסיר.
נמלא תבנית תנור עם מים, ונשים את הסיר בתוך התבנית.
נאפה בחום של 170 מעלות לחצי שעה, ונוריד ל- 150 מעלות
לעוד חצי שעה.
לאחר סגירת התנור להשאיר בתנור את העוגה עד שהעוגה תתקרר
כשעתיים לפחות.
להעביר ללילה במקרר, לשחרר בעדינות בעזרת נייר האפייה
מהסיר על גבי צלחת הגשה ולפזר אבקת אפייה .
בהצלחה!!