עוף צלוי עם תפוחי אדמה איזה ריח שגעון..
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
3-4 תפוחי אדמה
קילו שוקיים של עוף
4 בצלים חתוכים לחצי
2 כפיות שום כתוש
כף שטוחה של כורכום
2 כפות דבש/סילאן
כף מרק עוף
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט פטרוזליה ובזיליקום יבשים
2 כפות סויה
אופן ההכנה –
תחילה,
להרתיח את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים, עד שהם רכים, מוציאים, מסננים ומקררים.
לאחר שהם מתקררים לדפוק אותם ממש מעט ובעדינות ( רק כדי שהם יפתחו בצורה יפה) עם פטיש של שניצל ולהניח בצד.
לתבשיל נשתמש בסיר רחב ונתחיל בלטגן את הבצלים.
להוסיף את השוקיים ולהמשיך לטגן.
לאחר מכן נתבל את הכל נערבב ונוסיף גם את תפוחי האדמה .
נכסה במים רותחים ונסגור את הסיר .
לבשל על אש נמוכה במשך שעה לפחות .
אפשר ואף מומלץ להכניס את התבשיל לגריל העליון בתנור למספר
דק’ לפני ההגשה להשחמה וקירמול.
בתאבון!!!