ליום חורפי אין כמו מרק
והמרק הזה הוא טעים טעים
צמחוני וקל
מרק גריסים עשיר וסמיך
המרכיבים –
בצל
גבעולי סלרי
כוס וחצי גריסים מושרים במים כמה שעות
2 גזר
עגבניה
2 תפוחי אדמה
בטטה או דלורית
כוסברה
פטרוזיליה
שמיר
כורכום
כמון
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה –
לטגן בצל גדול קצוץ
3 גבעולי סלרי קצוצים להוסיף לטיגון
ואז מוסיפים כוס וחצי גריסים שהושרו במים שעה
מומלץ להשרות את הגריסים במים לילה שלם .
להוסיף כליטר וחצי מים ,
2 כפות א. מרק עוף
1 כפית כורכום
כעבור חצי שעה מכניסים לסיר
1 עגבניה חתוכה לקוביות
2 גזר חתוך לקוביות
2 תפו”א חתוכים לקוביות
בטטה
10 דקות לפני הסוף מוסיפים
כוסברה חצי חבילה קצוצה
פלפל שחור .
מבשלים עד שהכל רך והמרק מסמיך.