מתכון לעוגת תותים בשמנת נדירה – עוגה שקל להרשים איתה
מאת – ירדנה ג’אנח
המרכיבים –
כוס חד פעמי חם
חצי קילו תותים
4 כפות סוכר
לטורט:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
לקצפת:
500 מ”ל שמנת מתוקה
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
ג’לי תות על פי הוראות יצרן
אופן ההכנה –
תחילה, נשטוף חבילת תותים ונחתוך אותך לפי ראות עינינו.
את התותים נשים בקערה ונערבב יחד עם 4 כפות סוכר ונעביר למקרר לפחות לשעה.
בנתיים נעבור להכנת הטורט.
את החלבונים נקציף יחד עם חצי כוס סוכר עד לקצץ חלק ותפוח.
בקערה נערבב את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ואילהם נוסיף את הקמח .
נקפל את החלבונים לתערובת החלמונים והקמח יחד עם המטרפה עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
נשפוך את הבלילה של העוגה לתבנית מרובעת או מלבנית משומנת.
נאפה כ30 דק’ על חום של 180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
מהתותים ששמנו במקרר נסנן את הנוזלים לקערה ונוסיף חצי כוס מים ומעט אבקת סוכר ו”נשקה” את הטורט שיצא מהתנור .
פעולה זו תהפוף את העוגה ללחה וטעימה יותר .
להכנת הקצפת נשים במיקסר את השמנת הפודינג וניל והסוכר ונקציף לקצפת יציבה .
כאשר הטורט בתבנית ולאחר שהתקרר באופן מלא , נעביר את הקצפת אל מעל הטורט ונכסה בקצפת.
נסדר את התותים מעל בצורה מסודרת ונעבור להכנת הג’לי.
שלב זה אינו חובה ואפשר להישאר רק עם התותים הטבעיים אל מעל הקצפת, אלא רק מי שרוצה יכין ג’לי על פי הוראות יצרן וישפות אותו ישירות בעודו חם מעל העוגה ונעביר מהר למקרר להתייצבות הג’ל .
עוגה מרשימה וטעימה לשבת , בהצלחה!