עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם מאת – חני קונאשוילי המרכיבים – 10 תפוחים ירוקים חצי כוס סוכר מיץ מלימון אחד כפית קינמון לבצק: 5 חלמוני ביצה 1 מחמאה כוס מיץ תפוזים כף תמצית וניל 2 וחצי כוסות קמח תופח 3/4 כוס סוכר אופן ההכנה – תחילה נכין את תערובת התפוחים. נקלף את התפוחים ונחתוך […]
זה המתכון למג’דרה המושלמת של נועם זיגדון המרכיבים- כוס וחצי כוסות עדשים ירוקים 3 כוסות אורז בסמטי יסמין כפית כורכום כף כמון 3/4 כף מלח פלפל שחור 1/4 כוס שמן 3 כוסות מים לבישול העדשים 4.5 כוסות מים לבישול האורז 3 בצלים גדולים קצוצים שמן אופן ההכנה – להרתיח את העדשים עם 3 […]
מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי
מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי מאת – זמירה גבורה המרכיבים – קילו קמח לבן רגיל 25 גרם שמרים יבשים 6 כפות סוכר 6 כפות שמן זית כפית מלח 3 כוסות מים פושרים לציפוי: 400 גרם שומשום 2 כפות סוכר קערה עם מים אופן ההכנה – להכנת הבייגלה, תחילה , נשים את מרכיבי הבייגלה, למעט המלח […]
עוגת גזר ותפוחים בחושה וקלה שילוב טעמים מושלם המרכיבים- 2 ביצים כוס סוכר גזר מגורד בחלק הדק. תפוח מגורד. תמצית וניל. חצי כוס שמן 2 כוסות קמח. כפית וחצי קינמון שקית אבקת אפיה. חצי כוס מים/מיץ תפוזים אופן ההכנה – לערבב את הכל לפי סדר ולצקת לתבנית אינגלייש קייק גדולה משומנת. או תבנית 24 […]
סלט כרוב אסיאתי הכי טעים שאכלתי מאת – אורלי אוחנה כהן המרכיבים – חצי כרוב סגול חצי כרוב לבן 2 גזרים בצל סגול חצי צרור כוסברה קצוצה בוטנים קלויים (קצוצים או חצאים) לתיבול: 2-3 כפות שמן זית 2 כפות דבש שן שום כתושה 3 כפות סויה כפית שמן שומשום מיץ מלימון אחד מעט פלפל שחור […]
קבועה אצלי כבר מעל 20 שנה מאת ליאת מזרחי עוגה קלה והכי טעימה תבנית עגולה בקוטר 24 המרכיבים – תחתית – 2 כוסות ביסקוויטים טחונים 100 גר חמאה תערובת 3 ביצים 500 גר גבינה לבנה אינסטנט פודינג וניל 3/4 כוס סוכר גרידת לימון ציפוי – 3 שקיות סוכר וניל 2 שמנת חמוצה אופן ההכנה – […]
עוגיות קוקוס מופלאות שנמסות בפה
עוגיות קוקוס מופלאות שנמסות בפה מאת – Eti Galili Nissim המרכיבים – 4 כוסות קמח כוס קוקוס טחון 200 גרם חמאה/מחמאה 2 ביצים כוס סוכר חצי כוס שמן שקית אבקת אפייה אופן ההכנה – במיקסר עם וו לישה נשים את כל מרכיבי העוגיות ונלוש הכל יחד מספר דקות עד איחוד הבצק. את הבצק נעביר למקרר […]
עוגיות ביסקוטי מזהירה מראש! זה מתכון מנצח 💥 שאני מכינה קבוע כל שבועיים. הבצק מאוד דביק ולא הכי נוח אבל זה 10 דק עבודה ואז רק זמני אפייה ארוכים. מתאימות לטו בשבט המרכיבים- 2.5 כוסות קמח מנופה 1 כפית א.אפייה חצי כפית א.סודה לשתייה חצי כפית מלח 3 ביצים 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר […]
כך מכינים עוגת תפוזים עננים
עוגת תפוזים ענניםגבוהה ומלאת אוויר תענוג המתכון של דינה חיים תבנית אנג’ל המרכיבים- 6 ביצים להפריד כוס וחצי סוכר כוס מיץ תפוזים כוס שמן 2 וחצי כוסות קמח שקית אבקת אפייה שקית וניל גרידת תפוז קורט מלח אופן ההכנה – מקציפים חלבונים עם סוכר. מערבבים בקערה שמן ,מיץ חלמונים ואחר כך מוסיפים את […]
טנזיה מרוקאית – תוספת נהדרת לצד האורז או הקוסקוס מאת – אילנית בניזרי המרכיבים – 2 כפות שמן 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר מקל קינמון חצי כפית כורכום כוס מים רותחים 10 שזיפים מיובשים מגולענים 10 משמשים מיובשים כוס צימוקים 6 תאנים מיובשות חצויות חצי כוס חמוציות כוס שקדים […]