קטגוריות
חלבי עוגות עוגות שיש ראש השנה

מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה וקלה

 

צילום – נועם זידגון
עוגת קינמון ואגוזים בחושה וקלה
מאת – נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית בנונית
קרדיט המתכון לרות אוליבר
המרכיבים-
4 ביצים L
1 שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
למלוי:
⅓ כוס סוכר חום
⅓ סוכר לבן
2 כפות קינמון
100 גרם אגוזים קצוצים
לקישוט
אבקת סוכר – אופציונלי
אופן ההכנה –
מקציפים את הביצים עם הסוכר
כ-5 דקות לקצף בהיר ותפוח
מוסיפים את השמנת החמוצה והמתוקה התמצית וניל החלב
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה והאבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הביצים, וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה
מערבבים יחד את הסוכר הלבן והחום עם הקינמון.
יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית בבקה או 26 או 2 תבניות  אינגליש קייק ,
מפזרים מעל 1/2 מתערובת הקינמון ומעל מפזרים מחצית מכמות האגוזים.
חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה ויתרת מלית הקינמון והאגוזים ומכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש
מקררים ובוזקים אבקת סוכר
באהבה נועם זיגדון

5 תגובות על “מתכון לעוגת קינמון ואגוזים בחושה וקלה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version