קטגוריות
חלבי עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת קראמבל תפוחים מהממת כמו בקונדיטוריה

 

בת שבע מירון

קראמבל תפוחי עץ🍏

טעם של קונדיטוריה

היא מהממת

בת שבע מירון
המרכיבים-
200 גר חמאה או  מחמאה
ביצה
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
שקית א.אפיה
2.5 כוסות קמח
– תבנית עגולה נשלפת קוטר 20-22

מילוי תפוחי עץ-
6 תפוחי סמית

6 כפות סוכר

כפית קינמון

3 כפות מים

אופן ההכנה

 

את התפוחים לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות.

לשים בסיר ולבשל על אש בינונית  ולהוסיף 6 כפות סוכר, כפית קנמון ו-3 כפות מים.
לבשל את תפוחי העץ עד שיתרככו ועד שלא ישארו נוזלים. לערבב בעדינות בכף עץ במהלך ההכנה.
לקרר היטב.

בקערה, לערבב את החמאה עם הסוכר, ביצים וסוכר וניל.
להוסיף קמח ואבקת אפיה וללוש רק עד שהחומרים יתאחדו. לא ללוש יותר מידי כדי לשמור על פריכות הבצק שיוצא מאוד עדין.
לחלק את הבצק ל -2 כך שיצא כדור אחד גדול וכדור אחד קטן (לקראמבל מלמעלה).
לגזור נייר אפיה לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית ולרפד את התחתית.
לשטח בעדינות את חלק הבצק הגדול בתבנית לגובה של סנטימטר וחצי.
– לשמור במקרר לחצי שעה.
– לכדור הקטן להוסיף עוד 1/2 כוס קמח וללוש היטב. לשים בשקית ולשטח ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
– לאחר קירור של חצי שעה את הבצק שבתבנית לאפות בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.
להוציא מהתנור ולשים מעל בעדינות את תפוחי העץ המבושלים.
לגרד בפומפיה מלמעלה את כדור הבצק הקטן הקפוא ולהכניס לתנור לאפיה נוספת של 15 שעה.
להוציא ולפדר באבקת סוכר.
בהצלחה ובתיאבון🌺
בת שבע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version