זו העוגה הכי מיוחד מאת –Lital Waiss לחלק את בלילת העוגה ב- 3 תבניות אינגליש קייק המרכיבים- 4 כוסות קמח תופח 4 ביצים כוס סוכר 2 כוסות חלב כוס ורבע שמן 2 שקיות סוכר וניל שוקולד נוטלה ניתן להוסיף לבלילה 2 כפות ממרח חלבה ומעל פירורי/שערות חלבה אופן ההכנה- מקציפים את הביצים עם הסוכר […]
עוף עם אורז בתבנית ענקית לתנור מתכון במיוחד לארוחה המפסקת לפני כיפור לכל המשפחה המתכון של מלי מאירוב עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור. המרכיבים – 4 כרעיים 2 כוסות אורז חצי כוס רוטב צ’ילי פפריקה פלפל שחור מלח שמן זית 3,4 בצלים תפוחי אדמה שיני שום אופן הכנה – בקערה נשים 2 כוסות […]
קרואסונים פריכים פריכים ! מתכון מושלם של אמא שלי היקרה ז”ל מזהירה מראש: ממכר ונחטף כמו גרעינים…. לא תרצו להפסיק לנשנש… המילוי… נוטלה. מושלם לצאת כיפור!!!! משתפת במתכון המשפחתי – שמרית סושארד המתכון של הבצק להכנת כל העוגיות גם מגולגלות גם עם ריבה יש כאן כמון ענקית של בצק אפש להכין חצי כמות המרכיבים- 2 […]
עוגיות רייבה /חול עוגיות לצאת כיפור ובכלל לשבתות וחגים מתכון שעובר מדור לדור קבלו מתכון מעולה . מאת – Eti Cohen Pinto המרכיבים- ק”ג קמח חצי אבקת אפייה 3 כוסות שמן 1 סוכר וניל 200 גר אבקת סוכר כף טחינה גולמית -שידרוג שלי אופן ההכנה – לערבב ליצור כדורים בגודל של פריירו רושה ומעל […]
כעכעת מהמטבח העיראקי כעך טעים ומיוחד מאת – ריקי לוי המרכיבים- ק”ג קמח מנופה. 4 כפות סוכר כף מלח 200 מרגרינה /חמאה 2 כפות שמרים יבשים. כף חוואיג’ – תבלין לאפיה! -לא חוויאג’ תימני ! 1/2 כוס שמן 3 עד 4 כוסות מים פושרים. (יש מוסיפים – זרעי שומר או ינסון ,קצח) אופן ההכנה […]
קובה חמו למי שמכיר ומי שלא אז כדאי להכיר. המון עבודה אבל שווה את הטעם מאת – אילנה לוי המרכיבים- כוס בורגול דק כוס בורגול עבה קילו סולת כף מלח בערך – 2 ורבע כוסות מים מילוי בשר- 3 בצלים קצוצים קילו ורבע בשר טחון פטרוזיליה קצוצה פפריקה בהרט כורכום פלפל שחור כמון למרק […]
את העוגה הזו פשוט אי אפשר להפסיק וליישר היא נמסה בפה מתאימה לכל מצב ובפרט לפני ואחרי צום כיפור תכינו אותה היא קלה ונהדרת המתכון של אופירה פחימה עוגת שיש תבנית בינונית חד פעמית עוגה שלא תפסיקו ליישר / אופירה יחיא המרכיבים- 7 ביצים כוס וחצי סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כוס חלב / […]
מתכון למרק חרירה משתפת מתכון – Ilana Buchris המרכיבים- 2 כוסות חומוס מושרים ומבושלים 2 כוסות עדשים ירוקות מושרות. בצל 2 עגבניות 4 עלי כרפס חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה מלח פלפל שחור כפית כורכום כפית כמון לימון סחוט חצי כוס אטריות דקות 3 כפות קמח +כוס מים אופן ההכנה- מטגנת בצל גדול מוסיפה 2 […]
עונת התפוזים מעלפת ממש ענן בפה המתכון מאת –Ilana Buchris עוגת תפוזים קלילה והכי טעימה המרכיבים- 6 ביצים L כוס סוכר ( חד פעמי שתיה חמה) כוס שמן כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגורדת מתפוז שלם חצי לימון סחוט 1 סוכר וניל 2 וחצי כוסות קמח אבקת אפיה. אופן ההכנה – מחממים תנור […]
המרכיבים- 2 חצילים פרוסים בערך כוס פירורים לחם מלח פלפל שחור 2 ביצים אופן ההכנה – נחתוך חצילים לפרוסות של ס”מ. נשים במגש עם מעט מלח ל- חצי שעה. נספוג את החצילים במגבת. נחמן את השמן לטיגון במחבת רחבה. נטבול חציל בביצה ואחר כך בפירורי לחם ונטגן כמו שניצל.