סמבוסק חומוס נדיר מאת לילך דידרניק המרכיבים- חצי שקית חומוס קפוא מושרה ומבושל 3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה 1 כף כמון פלפל שחור, פפריקה חריפה מלח לבצק : 1/2 קג” קמח מנופה 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1כף וודקה כ- 2 כוסות מים פושרים אופן ההכנה – […]
חומוס ביתי מאת – מסודי בן חמו המרכיבים – 1 קופסא חומוס גרגירים מוכן (ניתן גם להשרות במים חומוס טרי ולבשל) 2 כפות טחינה גולמית 2 כפות מיץ לימון ורבע כוס מים חד פעמי 2 שיני שום מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – מחממים את החומוס על הגז 3 דקות ולאחר מכן מסננים […]
עוגת תותי-פרוטי נדירה בטעמה ממש כמו הגלידה רק שפה אפשר אותה בפרוסה נדיבה מתאימה לימים החמים מאת – עינת חנניה המרכיבים – תבנית עגולה קוטר 24 300 גרם תותים קצוצים רבע כוס סוכר (50 גרם) חבילת פתי בר או לוטוס (מה שאוהבים) 100 גרם חמאה 200 גרם שוקולד לבן 150 מ”ל שמנת מתוקה (לשוקלד הלבן) […]
בטטה בתנור מאת – איריס דחוח המרכיבים – 5 בטטות קלופות וחתוכות איך שתרצו רוזמרין טרי או יבש מלח ופלפל שחור לפי הטעם כפית שטוחה אבקת שום 2 כפות שמן זית אופן ההכנה – בקערה ערבבו את הבטטה החתוכה עם הרוזמרין, המלח, הפלפל, אבקת השום ושמן הזית. העבירו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כסו בנייר […]
עוגת גבינה מושלמת זאת העוגה! ניו יורק ציז קייק מתכון של Avi Melamedson עוגת גבינה עם שוקולד לבן! מאת – דיקלה מורציאנו המרכיבים – לבצק: 100 גרם חמאה כף מים 1 חלמון 2 גר מלח 2 גרם סוכר 150 קמח לתערובת הגבינה: 600 גרם גבינת נפולאון 220 גרם סוכר 4 ביצים 1 שמנת מתוקה […]
טעם של פעם מי אוהבת? מאת – Shiran Stolerman Gabay איך מכינים? הכי פשוט בעולם המרכיבים – חלה של שבת 2-3 ביצים מעט חלב מעט מלח אופן ההכנה – את החלה פורסים לרוסות עבות יחסית. בקערה נשבור את הביצים נוסיף את החלב והמלח ונערבב טוב . טובלים בביצה ומטגנים במחבת עם שמן ואפשר גם עם […]
בורקס בשר שלמות! מאת – דיקלה מורציאנו המרכיבים – חבילת עלי פילו מופשרת לילה במקרר 700 גרם בשר טחון 2 בצלים קצוצים 2 שיני שום קצוצים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן צנוברים מלח ופלפל שחור לפי הטעם כפיצת שטוחה פפריקה מעט כמון מעט אגוז מוסקט אופן ההכנה – שמים שמן במחבת, מטגנים את הבצלים עם […]
חציל לא חייב לטגן אפשר בתנור! מאת – חני אלקיים המרכיבים – 2 חצילים מעט מלח שמן זית או רגיל נייר אפיה אופן ההכנה – הכי חשוב לחתוך עבה! לפחות ס”מ ! למרוח בנייר פרגמנט שמן זית וגם על החציל ולאפות אפייה רגילה ב200 מעלות ולהפוך את החצילים. לחתוך עבה, אפילו 2 ס”מ, אם לא […]
עוגת שיש היסטרית גבוהה ורכה !! תבנית אנג’יל 26 עוגת שיש אוורירית! רכה! ונמסה בפה!! מתכון שתמיד מצליח!!! כל אחת יכולה!! סוד ההצלחה לעוגה הזאת וכמעט ולכל עוגת טורט או תפוזים, גבוהה!! ורכה!! הוא לא להקציף את החלבונים יותר מידי!! שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה!! מתכון של נעמי ברוכין מאת – Noa Aloni […]
טוב זה נדיר!! חטיף שוקולד טעים ללא גלוטן הוא גם פרווה וגם טבעוני מתאים לארוחת יום העצמאות יערית ארוך המרכיבים- 200 גר שוקולד מריר כוס טחינה גולמית 3 כפות סילאן טבעי חצי כוס אגוזי מלך אופן ההכנה – להמיס במיקרוגל 2 חבילות שוקולד 200 גר’ לאחר שהכל נמס להוסיף,כוס טחינה גולמית 3 כפות סילאן […]