לביבות אפויות טעים בריא ומעט בקלוריות מאת – Michaela Altman לביבות קישואים וגזר המרכיבים – בצל 2 גזרים 2 שיני שום 3 קישואים/זוקיני ביצה 5 כפות קואקר/קמח מלח פלפל ,קצת כורכום הרבה שמיר קצוץ אופן ההכנה – לטגן בצל במעט שמן, אליו מוסיפים 2 גזרים מגוררים.לערבבב על האש ולהוסיף 2 שיני שום כתוש. במקביל לגרר […]
חודש: יוני 2022
גביניות שמרים
גביניות מאת – גילה עדי מתכון של אופריה אין כאלה טעימים. וגם ניתן להקפיא לחמם ויוצא אליפות המרכיבים- 3.5 כוסות קמח (חצי קילו) 200 גרם חבילה לחמאה רכה 1 כף שמרים 3 כפות סוכר גביע שמנת חמוצה קטן 100 מ”ל 2 חלמונים כ- חצי כוס חלב פושר או יותר קורט מלח למלית חצי קילו גבינה […]
הכי פשוט לפעמים זה הכי טעים נקניק שוקולד ביסקויט שותף מתכון באדיבות – Pnina Idan המרכיבים- שרוול פתי בר חצי כוס שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר כף גדושה נוטלה כף תמצית רום עוד חצי כוס שמנת מתוקה ההכנה – נשבור את הפתית בר ונשים בקערה. נמיס חצי כוס שמנת עם שוקולד נוסיף נוטלה נערבב […]
בבקה שמרים שוקולד
מתכון שאני לא מחליפה כבר 50 שנה באדיבות – אתי דוד ל – 4 רולדות או 2 עוגות בבקה המרכיבים- קילו קמח לבן מנופה 2 כפות שמרים יבשים 2 כוסות חלב (מים) 200 גרם חמאה (מחמאה) 2 ביצים שלמות חלבון (חלמון לשמור למרוח למעלה ) 1 כוס סוכר מילוי- ממרח שוקולד השחר או אחר […]
הכנתי עוגת שוקולד כזו שוקולדית חלומית מתאימה לאוהבי השקולד ולמכורים כל שעה טובה לעוגת שוקולד לא ככה ? המרכיבים- 250 גרם שוקולד מריר 3/4 כוס סוכר רבע כוס שמנת מתוקה שקית סוכר וניל רבע כפית מלח 4 ביצים 200 גרם חמאה כוס קמח תופח חצי כוס שקדים טחונים לציפוי- חצי אריזה שמנת תוקה 150 גר […]
קציצות עוף ואפונה מאת –אורטל אוסקר-רפד המרכיבים- לתערובת העוף טחון- חצי קילו עוף טחון כוסברה פטרוזיליה בצל מעט שמן ביצה תפוח אדמה חצי כפית שום כתוש מלח מרק עוף קצת פלפל שחור ראס אל חנות פפריקה מתוקה כורכום כמון לסיר- בצל כפית סוכר 3 גבעולי סלרי קצוץ אפונה קפואה כוס תפוחי אדמה קוביות 2-3 […]
שבלולי קינמון וחמאה הריח והטעם משגע! מאת – טובה ניסים מרכיבים – 1 קילו קמח 2 בצים כף תמצית וניל 3/4 כוס שמן קורט מלח כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים 3 כוסות מים פושרים מילוי – קקאו קינמון 200 גרם חמאה/מחמאה אופן ההכנה – להכניס לקערת המיקסר את המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הביצים […]
עוגת גבינה קלה בחושה
עוגת גבינה קלה בחושה מאת – נעמי שושן מרכיבים – 750 גרם גבינה לבנה 250 גרם גבינת שמנת 4 ביצים כוס סוכר 3 כפות פודינג וניל 3 כפות קורנפלור אופן ההכנה – מערבבים בקערה את הגבינות, ואת שאר המרכיבים ושופכים לתבנית קפיצית משומנת בקוטר 20 ס”מ. אופים כשעה על 140 מעלות. כשהעוגה מוכנה ולאחר קירור, […]
טוב אם עדין לא הכנתם את הדבר המושלם הזה אז רוצו להכיו בכלום עבודה אין יותר טעים מזה- מאת – אריאלה אביטן המרכיבים – חבילה עלי פילו כוס וחצי טחינה גולמית כוס וחצי א.סוכר כוס וחצי בוטנים טחונים מעט ציפורן טחון רבע כפית קינמון אופן ההכנה – לערבב מרכיבים לתערובת אחידה. לרסס בשמן כל עלה […]
טיפ ממני – אלונה גורן חבר כשאני אופה מיד אחרי שהעוגה מתקררת אני חותכת הקצוות ומניחה בצד. העוגות שבתבניות גם חותכת ומרווחת בין החתיכות ולהקפאה. החיתוך ויצירת הרווח בין חתיכה לחתיכה מאפשר לי בהמשך להוציא מההקפאה פרוסות בודדות ולא להפשיר את כל העוגה בשביל כמה חתיכות בודדות. עוגת מייפל של אלונה:(הכמות לשני אינגלישקייק) המרכיבים […]