עוגת זברה נהדרת נימוחה וקלה להכנה מתכון מאת דינה ברוך כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה/אוניברסלית המרכיבים- 6 ביצים כוס סוכר שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים כוס שמן 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה קורט מלח 2 כפות קקאו או שוקולית אופן ההכנה – את החלבונים להקציף עם כוס סוכר. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים […]
חודש: דצמבר 2024
אלה קציצות בקר שאצלי לא מוותרים עליהם, כל שישי חובה על השולחן🤷♀️ שבת שלום מתכון – אמיליה אוזן המרכיבים – חצי קילו בשר טחון בצל תפוחי אדמה מגורד דק חופן פטרוזיליה חופן כוסברה רבע גבעול כרישה ביצה חופן פירורי לחם פפריקה פלפל שחור מלח מעט כמון שום כתוש אופן ההכנה – שמים […]
קראמבל תפוחי עץ🍏 טעם של קונדיטוריה היא מהממת בת שבע מירון המרכיבים- 200 גר חמאה או מחמאה ביצה 1/4 כוס סוכר קורט מלח שקית סוכר וניל שקית א.אפיה 2.5 כוסות קמח – תבנית עגולה נשלפת קוטר 20-22 מילוי תפוחי עץ- 6 תפוחי סמית 6 כפות סוכר כפית קינמון 3 כפות מים אופן ההכנה – […]
קציצות ירק תמיד טעים לנשנש עם סלט ירקות בצד המרכיבים– 7 תפוחי אדמה 2 גזרים 1 בצל גדול 2 קישוא חופן פטרוזיליה 4 כפות פירורי לחם 2 ביצים מלח פלפל שחור מעט כורכום אופן ההכנה – לגרד את כל הירקות . לפזר מעט מלח ואחרי כמה דקות לסחוט מהנוזלים. להוסיף ביצים,תבלינים ופירורי לחם. לערבב הכל היטב […]
פשטידת מנגולד עם תרד וגבינות מאת עדינה בטש המרכיבים – חבילה קטנה עלי מנגולד וחבילה עלי תרד 4 ביצים כוס קמח תופח גביע גבינה לבנה גביע שמנת חמוצה חצי גליל פרומעז מגורדת 150 גרם גבינה צהובה מגורדת כ 200 גרם גבינה קשה ומלוחה כמו צפתית מלח (כ-1/2 כפית), פלפל שחור אופן ההכנה – לחלוט […]
הלביבות כרובית האלה טעימות בטירוף לא תפסיקו לאכול אותן מאת עינת ברוך המרכיבים– כרובית 2 ביצים 2 כפות קמח 2 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור מעט כורכום כף מרק בצל כוסברה קצוצה או פטרוזיליה אופן ההכנה – להרתיח את הכרובית עד לריכוך, לסנן במסננת היטב ולקרר. למעוך את הכרובית כמו פירה. להוסיף לקערה את […]
בוריקיטס מעלפיםחם חם וטרי בצק מהיר מתכון של שרה יוסף המרכיבים – 4 כוסות קמח 200 גר חמאה (לפרווה כוס שמן ) כוס מים חמים כף שמנת חמוצה חצי כפית מלח חצי כפית סוכר שקית אבקת אפייה מילוי – 200 גר פטה או צפתית 3 כפות גבינה לבנה חצי כוס מוצרלה או צהובה […]
מנת כבדי עוף מעדן כמו במסעדות
מנת כבדי עוף עם בצל על פירה מאת – סילבי חדש זכריה המרכיבים – 2 בצלים פרוסים לאורך חצי קילו כבדים טריים ונקיים מוכשרים על אש גלויה עם מעט מלח כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית כמון כפית כורכום מעט מלח אופן ההכנה – תחילה נחתוך את הבצל לטבעות ונחיל לטגן במעט שמן . לאחר […]
פסטלות של אמא לביבות תפוחי אדמה שקשה להפסיק ולאכול אותן המתכון של לאה אטיאס המרכיבים- 6 תפוחי אדמה רבע כוס פירורי לחם חצי כפית אבקת אפיה. 4 ביצים 8 עלי פטרוזליה כחצי צרור בצל לבן 2 שיני שום כתוש כף אבקת מרק פרווה חצי כפית כרכום כפית כמון ככף שטוחה מלח פלפל שחור אופן ההכנה- […]
סלט כרוב מהפנט שמוסיף טעם לכל ארוחה מאת – אתי טל המרכיבים – כרוב שלם קטן 3/4 כוס סויה מיץ מלימון אחד 2 שיני שום כתושות חצי כפית פלפל שחור חופן אגוזי קשיו קלויים 2 כפות שומשום 5 טיפות שמן שומשום 3 כפות שמן אופן ההכנה – תחילה, נפריד את עלי הכרוב ונשטוף את הכרוב […]