שטרודל תפוחים קל וטעים במיוחד לכבוד החג פרווה עם בצק עלים המרכיבים- בצק עלים מופשר במקרר 5 תפוחים ירוקים לקלוף כף קינמון חצי כוס סוכר אופן ההכנה – חותכים תפוחים לקוביות . שמים בסיר עם סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס ואין נוזלים. מקררים היטב. פותחים בצק עלים . חותכים בגודל של אינגליש. שמים במרכז […]
אסאדו בתנור זו מנה מושלמת לחג משתף את המתכון – אבי שריד המצרכים – 2 קילו אסאדו טרי 2 בצלים סגולים 2 יחידות כרישה 2 גזרים כמה גבעולי סלרי חבילה מנגולד פלפל אדום כפית בהרט מעט אגוז מוסקט מעט כורכום פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור אופן ההכנה – את האסאדו לחתוך לקוביות גדולות. לצרוב […]
ריבת חבושים לראש השנה אילנה בוכריס המרכיבים- 5 חבושים (1 קילו) 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים 3 מקלות קינמון לימון סחוט אופן ההכנה – את החבושים – אני מרתיחה כ- 10-20 דקות מנקה מהליבה ומקלפת את הקליפה וחותכת לחתיכות פרוסות עבות . שמה בסיר שטוח עם סוכר וקינמון ולימון סחוט. מבשלת עד שהסוכר […]
עוגת גבינה בחושה בחמש דקות עבודה המתכון- נורית שכטר המרכיבים- 4 ביצים כוס סוכר שקית סוכר וניל חצי כוס שמן כף מיץ לימון גביע שמנת חמוצה 250 גר גבינה טוב טעם או גבינה לבנה רגילה כף סולת 2 כוסות קמח תופח חופן חמוציות או צימוקים אופן ההכנה – לערבב את כל המרכיבים לפי הסדר […]
העוגה שמככבת אצלי בראש השנה – עוגת עוקץ הדבורה פרווה! מאת – Shiran Hadad המרכיבים – (כוס חד”פ שתייה חמה למדידה) לעוגה: 3 ביצים כוס שמנת צמחית 3 שקיות סוכר וניל שקית אבקת אפייה כוס ורבע קמח כוס סוכר 1/2 כוס שמן לקצפת: 2 מיכלי שמנת צמחית 1 אינסטנט פודינג וניל לציפוי האגוזים/שקדים: 5 כפות […]
חייבת לציין שזה סלט חובה בראש השנה ובסוכות !!! מאת – עדן דרמון המרכיבים – 2-3 גבעולי סלרי חתוכים 2 חבילות כוסברה קצוצה חופן נענע קצוצה שתי תפוחים אחד ירוק אחד אדום חתוכים לקוביות קטנות גרגרים מרימון אחד 2-3 גבעולי בצל ירוק לתיבול: כפית פלפל שחור כפית מלח שלוש כפות דבש מיץ מלימון אחד שלוש […]
חביתיות ירק מושלמות מתאים לחג ולכל שבת חביתיות ירק מעיין המרכיבים- 6 תפו”א 4 קישואים 2 גזרים צרור כוסברה תבלינים חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור כף מרק עוף 4 ביצים 2 כפות קמח תופח 1א.אפיה 5 כפות פירורי לחם אופן ההכנה- לגרד את תפוחי אדמה והירקות לסחוט היטב. לקצוץ את הירק. לערבב יחד […]
עוגיות נהדרות וטעימות ללא גלוטן מ- 4 מרכיבים המרכיבים- 3 חלבונים חצי כוס סוכר חצי כוס אבקת סוכר כפית תמצית וניל 100 גרם פקאן שבור אופן ההכנה – מקציפים במיקסר את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר בסוף מוסיפים את אבקת הסוכר . מפסיקים את פעולת המיקסר מקפלים את האגוזים לתוך התערובת והווניל. מעבירים […]
בסטיל – תפוחי אדמה ממולא בבשר וביצה – זה הדבר הכי טעים שיש! זו הצלחת שמתחסלת לפני שארוחת החג מתחילה … כל חג אצלי על השולחן כלל חשוב מאוד- לקרר את תפוחי האדמה ממש טוב ואני ממליצה אפילו, בישול שלהם יום לפני ההכנה , לשים במקרר ואז להכין. המרכיבים- 7 תפוח אדמה אדומים לבשל […]
כל ראש השנה זה חייב להיות בקינוחים שלי בקלאווה מתכון של אופירה משתפת אלה המרכיבים- 1 חבילת עלי פילו. שמן או חמאה מומסת 3 כוסות אגוזים קצוצים (אני שמתי פקאן, לוז, קשיו, פיסטוק ושקד). 3/4 כוס סוכר כפית קינמון אפשר להוסיף מעט הל טחון בקורט אופן ההכנה – לערבב לתערובת האגוזים את הסוכר עם קינמון. […]
