זה הסלט תירס פטריות שמוגש במסעדות מזרחיות ובאולמות אירועים המרכיבים קופסה תירס מסוננת קופסה פטריות מסוננת גמבה 2 מלפפונים חמוצים שמיר 2-3 כפות מיונז פלפל שחור מלח אופן ההכנה – קוצצים את השמיר מוסיפים לקערה את התירס ופטריות. חותכים את הגמבה לקוביות קטנות. מלפפונים חמוצים לקוביות. מערבבים יחד את הכל
מרק עדשים מחמם ומנחם – טעים בטירוף! מאת – אתי אסתי זוהר המרכיבים – כוס עדשים כתומות כוס עדשים ירוקות בצל גדול קצוץ 2 גזרים תפוח אדמה 3 גבעולי סלרי לתיבול: כף מרק עוף רבע כפית כורכום כפית שטוחה פפריקה קורט פלפל לבן מלח לפי הטעם אופן ההכנה – תחילה נשרה את העדשים כ10 דק’ […]
יאמי, יאמי, איזה כייף ואיזה טעים ואיזה לא משמין בכלל ואפילו פרווה. פשטידת כרובית דיאטטית! ללקק את האצבעות המרכיבים- כרובית בינונית 3 כפות קמח (לא שמנה איזה כוסמין מעולה ) 3 כפות כמויונז או מיונז רגיל שקית אבקת אפייה מלח פלפל שחור 4 ביצים אופן ההכנה – לבשל ראש כרובית או שקית כרובית קפואה […]
עוגת תפוחי עץ אליפות בקלי קלות
עוגת תפוחי עץ אליפות בקלי קלות מאת – שולה שופינסקי המרכיבים – 6-8 תפוחים ירוקים גרידה ומיץ מלימון אחד 3 ביצים שקית סוכר וניל כפית מחית וניל איכותית (אם יש) 3/4 כוס סוכר 100 גרם חמאה מומסת חצי כוס חלב כוס קמח תופח אופן ההכנה – להכנת העוגה נתחיל בקילוף וחיתוך התפוחים לפרוסות יחסית דקות. […]
סלט שומר של חורף לשולחן השבת מאת – מאיה בוטראשווילי המרכיבים – 2-4 שומרים תפוז מקולף וחתוך לקוביות חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה מיץ מ2 לימונים 2 כפות תשמן חצי כפית סוכר מלח לפי הטעם אופן ההכנה – זה סלט נהדר להכין לארוחת השבת. תחילה נחתוך את השומרים באיזו צורה שתאהבו אבל שיהיה […]
מאחת יוצא שלוש בלילה אחת 3 עוגות שונות בוחשים ולתנור מלי ארביב בן הרוש לחמם תנור ל180 מעלות אפיה של 30-35 דקות בערך המרכיבים- 4 כוסות קמח 1 כוס סוכר 2 כוסות מיץ תפוזים 1 1/4 כוסות שמן 4 ביצים 2 שקיות אפיה 2 שקיות סוכר וניל כפית סודה לשתיה אופן ההכנה – במיקסר […]
עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם
עוגת תפוחים בשכבות כמו של פעם מאת – חני קונאשוילי המרכיבים – 10 תפוחים ירוקים חצי כוס סוכר מיץ מלימון אחד כפית קינמון לבצק: 5 חלמוני ביצה 1 מחמאה כוס מיץ תפוזים כף תמצית וניל 2 וחצי כוסות קמח תופח 3/4 כוס סוכר אופן ההכנה – תחילה נכין את תערובת התפוחים. נקלף את התפוחים ונחתוך […]
זה המתכון למג’דרה המושלמת של נועם זיגדון המרכיבים- כוס וחצי כוסות עדשים ירוקים 3 כוסות אורז בסמטי יסמין כפית כורכום כף כמון 3/4 כף מלח פלפל שחור 1/4 כוס שמן 3 כוסות מים לבישול העדשים 4.5 כוסות מים לבישול האורז 3 בצלים גדולים קצוצים שמן אופן ההכנה – להרתיח את העדשים עם 3 […]
מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי
מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי מאת – זמירה גבורה המרכיבים – קילו קמח לבן רגיל 25 גרם שמרים יבשים 6 כפות סוכר 6 כפות שמן זית כפית מלח 3 כוסות מים פושרים לציפוי: 400 גרם שומשום 2 כפות סוכר קערה עם מים אופן ההכנה – להכנת הבייגלה, תחילה , נשים את מרכיבי הבייגלה, למעט המלח […]
עוגת גזר ותפוחים בחושה וקלה שילוב טעמים מושלם המרכיבים- 2 ביצים כוס סוכר גזר מגורד בחלק הדק. תפוח מגורד. תמצית וניל. חצי כוס שמן 2 כוסות קמח. כפית וחצי קינמון שקית אבקת אפיה. חצי כוס מים/מיץ תפוזים אופן ההכנה – לערבב את הכל לפי סדר ולצקת לתבנית אינגלייש קייק גדולה משומנת. או תבנית 24 […]