העוגה הכי מבוקשת על בני הבית, עוגת גבינה פרורים מאת סיגלית עמגר המתכון עפ”י קרין גורן המרכיבים- 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה שליש כוס סוכר שקית וניל 200 גר’ חמאה 4 חלמונים מלית – 2 מיכלים של שמנת מתוקה כוס סוכר חבילה אינסטנט וניל גביע שמנת חמוצה 250 גר’ גבינה לבנה אופן […]
חודש: פברואר 2025
עוף עם לימון כבוש ,בסגנון מרוקאי, בהשראת סמדי בומבה, עם מעט שנויים מאת – ישראלה אזולאי המרכיבים- 6 ירכיים, או 3 כרעיים חתוכים שיניים מראש שום שלם, מקולפים וחתוכים ולפרוסות. חבילה כוסברה קצוצה 3 פרוסות גדולות של לימונים כבושים, חתוכות לקוביות. מעט פרחי כרובית (הוספה שלי) לתיבול- מערבבים בכוס- חצי כפית כורכום חצי כפית […]
מתכון לקציצות ערוק של סבתא
מתכון קציצות ערוק. המתכון של צחי לוי המרכיבים- 4 תפוחי אדמה בצל צרור פטרוזיליה 2 גבעולי בצל ירוק 3 כפות קמח 4 ביצים כורכום מלח פלפל מרק עוף – לא חובה אופן ההכנה – לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך. למעוך אותם לפירה. להוסיף בצל מגורד וסחוט מנוזלים. להוסיף חבילת פטרוזיליה קצוצה וגם שני […]
לביבות תפוחי אדמה של אמא
לביבות תפוחי אדמה מתכון של אמא הכי טעימות בכל מצב מאת –עליזה-דוד אביגזר המרכיבים- 5 תפוחי אדמה 2 ביצים צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה כוס פרורי לחם כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור מלח בצל גדול מגורד אופן ההכנה – לבשל את תפוחי האדמה לריכוך. למעוך תפוחי אדמה לפירה . לגרד את הבצל […]
עוגת זברה ביסקויטים עם שמנת ולוטוס יש לי חולשה ללוטוס מתכון מאת Dorit Avtalion Shriker המרכיבים- 2 אריזות שמנת מתוקה חצי כוס חלב 1שקית אינסטנט פודינג וניל כחצי כוס סוכר 250 גבינה לבנה ביסקוויטים של פתי בר או לוטוס לפי הצורך ממרח לוטוס אופן ההכנה – מכינים את הקרם – מקציפים שמנת עם אינסטנט סוכר […]
ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש? יש 2 אופציות להכנת ברקוקש – הקלאסית וזאת עם קיצור הדרך. אין ספק שהדרך המקורית הקלאסית היא הנהדרת המנחמת והטעימה ביותר , אך היא לא נגישה לכל בשלן. בקצרה , את הסולת הבסיסית אנחנו הופכים לסוג של כדורים קטנים דמוי פתיתים על ידי […]
לחם שום וזעתר מטורף – לאירוח מרשים במיוחד מאת – Ilana Buchris המרכיבים – קילו קמח לבן כף גדושה שמרים יבשים כף מלח 2 כפות סוכר 2 וחצי כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן זית להברשה: חצי כוס שמן זית כף גדושה תבלין זעתר כף שטוחה אבקת שום מלח גס אופן ההכנה – במיקסר עם […]
עבמבר ,העוגיה הכי טעימה!!! למביני עניין עוגיית שקדים של סבתא המרכיבים- 5 חלבונים 2 כוסות סוכר 5 כוסות שקדים טחונים כף תמצית שקדים 3 שקיות סוכר וניל 10 גרגירי מסטיקה כתושים 2 כפות קמח או קמח מצה או קמח ללא גלוטן אופן ההכנה – החלבונים לחמם יחד עם הסוכר על בן מארי עד שנמס. […]
כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם! המתכון של מיקי שמו ניסיתי עשרות מתכונים במשך השנים, הכי טעים הוא המתכון הזה. אנחנו אוהבים שהפתי בר טחון גס ולא בצורת אבקה המרכיבים- כוס חלב 100 גר’ חמאה חצי כוס סוכר 4 כפות גדושות קקאו כפית תמצית וניל או רום 100 גר’ שוקולד מריר 100 גר שוקולד חלב […]
עוגיות מושלמות בצק קלאסי טעים פריך, קל ונוח! המרכיבים- 2 חמאה רכה -400 גרם 200 גרם אבקת סוכר 2 ביצים 700 גרם קמח – 5 כוסות קמח כפית אבקת אפיה קורט מלח אופן ההכנה – לערבב את המרכיבים לבצק רך ונעים. לתת לבצק מנוחה חצי שעה במקרר. לרדד על נייר אפייה לעובי חצי […]