קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות גבינה

העוגה הכי מבוקשת על בני הבית, עוגת גבינה פרורים

העוגה הכי מבוקשת על בני הבית, עוגת גבינה פרורים מאת סיגלית עמגר   המתכון עפ”י קרין גורן   המרכיבים- 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה שליש כוס סוכר שקית וניל 200 גר’ חמאה 4 חלמונים מלית – 2 מיכלים של שמנת מתוקה כוס סוכר חבילה אינסטנט וניל גביע שמנת חמוצה 250 גר’ גבינה לבנה אופן […]

קטגוריות
עוף ראש השנה

מתכון לעוף צהוב בסגנון מרוקאי – כמה שזה טעיםם

  עוף עם לימון כבוש ,בסגנון מרוקאי, בהשראת סמדי בומבה, עם מעט שנויים מאת – ישראלה אזולאי המרכיבים- 6 ירכיים, או 3 כרעיים חתוכים שיניים מראש שום שלם, מקולפים וחתוכים ולפרוסות. חבילה כוסברה קצוצה 3 פרוסות גדולות של לימונים כבושים, חתוכות לקוביות. מעט פרחי כרובית (הוספה שלי) לתיבול- מערבבים בכוס- חצי כפית כורכום חצי כפית […]

קטגוריות
Uncategorized

מתכון לקציצות ערוק של סבתא

  מתכון קציצות ערוק. המתכון של צחי לוי   המרכיבים- 4 תפוחי אדמה בצל צרור פטרוזיליה 2 גבעולי בצל ירוק 3 כפות קמח 4 ביצים כורכום מלח פלפל מרק עוף – לא חובה  אופן ההכנה – לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך. למעוך אותם לפירה. להוסיף בצל מגורד וסחוט מנוזלים. להוסיף חבילת פטרוזיליה קצוצה וגם שני […]

קטגוריות
צמחוני

לביבות תפוחי אדמה של אמא

      לביבות תפוחי אדמה מתכון של אמא הכי טעימות בכל מצב מאת –עליזה-דוד אביגזר המרכיבים- 5 תפוחי אדמה 2 ביצים צרור כוסברה/פטרוזיליה  קצוצה כוס פרורי לחם כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור מלח בצל גדול מגורד אופן ההכנה –   לבשל את תפוחי האדמה לריכוך. למעוך תפוחי אדמה לפירה . לגרד את הבצל […]

קטגוריות
חלבי עוגות גבינה

עוגת זברה לוטוס – כי יש לי חולשה ללוטוס

עוגת זברה ביסקויטים עם שמנת ולוטוס יש לי חולשה ללוטוס מתכון מאת Dorit Avtalion Shriker המרכיבים- 2 אריזות שמנת מתוקה חצי כוס חלב 1שקית אינסטנט  פודינג וניל כחצי כוס סוכר 250 גבינה לבנה ביסקוויטים של פתי בר או לוטוס לפי הצורך  ממרח לוטוס אופן ההכנה – מכינים את הקרם – מקציפים שמנת עם אינסטנט סוכר […]

קטגוריות
צמחוני

ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש?

      ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש? יש 2 אופציות להכנת ברקוקש – הקלאסית וזאת עם קיצור הדרך. אין ספק שהדרך המקורית הקלאסית היא הנהדרת המנחמת והטעימה ביותר , אך היא לא נגישה לכל בשלן. בקצרה , את הסולת הבסיסית אנחנו הופכים לסוג של כדורים קטנים דמוי פתיתים על ידי […]

קטגוריות
חלבי

לחם שום וזעתר מטורף – לאירוח מרשים במיוחד

לחם שום וזעתר מטורף – לאירוח מרשים במיוחד מאת – Ilana Buchris המרכיבים –  קילו קמח לבן כף גדושה שמרים יבשים כף מלח 2 כפות סוכר 2 וחצי כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן זית להברשה: חצי כוס שמן זית כף גדושה תבלין זעתר כף שטוחה אבקת שום מלח גס אופן ההכנה –  במיקסר עם […]

קטגוריות
Uncategorized

עבמבר העוגיה הכי טעימה – למביני עניין

עבמבר ,העוגיה הכי טעימה!!! למביני עניין עוגיית שקדים של סבתא   המרכיבים- 5 חלבונים 2 כוסות סוכר 5 כוסות שקדים טחונים כף תמצית שקדים 3 שקיות סוכר וניל 10 גרגירי מסטיקה כתושים 2 כפות קמח או קמח מצה או קמח ללא גלוטן אופן ההכנה – החלבונים לחמם יחד עם הסוכר על בן מארי עד שנמס. […]

קטגוריות
חלבי עוגות עוגיות

כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם!

  כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם! המתכון של מיקי שמו  ניסיתי עשרות מתכונים במשך השנים, הכי טעים הוא המתכון הזה. אנחנו אוהבים שהפתי בר טחון גס ולא בצורת אבקה המרכיבים- כוס חלב 100 גר’ חמאה חצי כוס סוכר 4 כפות גדושות קקאו כפית תמצית וניל או רום 100 גר’ שוקולד מריר 100 גר שוקולד חלב […]

קטגוריות
עוגיות

הבצק הקלאסי לעוגיות פריכות הכי טעימות שיש

  עוגיות מושלמות בצק קלאסי טעים פריך, קל ונוח!   המרכיבים- 2 חמאה רכה -400 גרם 200 גרם אבקת סוכר 2 ביצים 700 גרם קמח – 5 כוסות קמח כפית אבקת אפיה קורט מלח אופן ההכנה – לערבב את המרכיבים לבצק רך ונעים. לתת לבצק מנוחה חצי שעה במקרר. לרדד על נייר אפייה לעובי חצי […]

Exit mobile version