פשטידת בשר שהיא פינוק מאת – קרן גור רב-אור המרכיבים – חבילה של איטריות ביצים בגודל בינוני 3 ביצים מלח פלפל שחור כפית פפריקה מעושנת מעט צ’ילי גרוס לבשר הטחון: חצי קילו בשר טחון בצל שלם קצוץ לא דק וללא עבה 3-4 שיני שום שקדים מולבנים גפרורים מלח ופלפל שחור אופן ההכנה – מבשלים את […]
מאת – שמחה קסנטיני המרכיבים – לבצק: קילו קמח 2 כפות שמרים 4 כפות סוכר 2 כפיות מלח מים פושרים בערך 2 וחצי (כוס חד״פ חם) חצי כוס שמן לרוטב: בצל קצוץ גמבה קוביות 3-4 עגבניות קוביות 3 כפות רסק כף פפריקה מלח כפית שטוחה פלפל שחור כפית אורגנו יבש חצי כוס מים אופן […]
העוגה הנוסטלגית של אמא שרונה זאבי המרכיבים – לתחתית הבצק – 2 כוסות קמח 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות רבע כוס סוכר 2 סוכר ווניל 4 חלמונים לציפוי – קצף חלבונים 4 חצי כוס סוכר כוס קוקוס 2כפות אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה – בצק – לעבד מרכיבים לבצק אחיד ולרפד תבנית אפייה עגולה […]
סלט בטטה פשוט טעים
סלט בטטה פשוט טעים מתכון גילה אזולאי המרכיבים- 2 בטטה חופן צנוברים חופן מסמרי שקדים חופן גרעיני חמנייה בצל ירוק קצוץ 2 ענפי סלרי קצוצים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן חמוציות מלח פלפל שחור מעט סילאן אופן ההכנה – לקלף את הבטטות לחתוך לקוביות לטגן אותם בשמן עמוק עד להזהבה. קולים על מחבת את הפיצוחים […]
תבשיל כוסמת ירוקה טעים וגם בריא יש בה יתרונות בריאותיים, מכילה ויטמינים ומינרלים, עשירה בחלבון איכותי, מתעכל בקלות ונספג ביעילות. טוב לכל תוספת של בשר, סלט ועוד. מאת – צביה אורן המרכיבים – 2 כוסות כוסמת מושרה בתוך קערת מים לכל הלילה, למחרת שוטפים היטב מסננים ומעבירים לסיר בישול מוסיפים 2 וחצי כוסות מים […]
מרתון עוגיות לפורים מתחיל עם עוגיות רחת לוקום ובצק שמתאים לשאר עוגיות מרכיבים – כוס מידה אוניברסלית הבצק 200 גר חמאה או מחמאה 2 כפות גדושות סוכר כוס שמן כוס מים סוכר וניל אבקת אפיה 2 ביצים קילו קמח מעט מלח אופן ההכנה- במיקסר ללוש טוב את כל הרכיבים לבצק . להכניס למקרר לחצי שעה. […]
פשטידת פטריות ובצל מאת – כרמית דהאן המרכיבים – 2 סלסלות פטריות טריות פרוסות דק בצל קטן קצוץ דק 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ חצי צרור שמיר קצוץ כוס וחצי רויון מיכל שמנת לבישול 250 מ”ל 3 כפות קמח תופח 4 ביצים 2 כפות גבינה צהובה מגוררת 2 כפות גבינה בולגרית מגוררדת כף אבקת מרק […]
בואיקוס – לחמניות קטנות מבצק גבינה. ממכרות ומושלמות לכל שעה ביום לנשנוש, לגדולים וגם לקטנטנים ומיותר לציין כמה קלות להכנה… מאת – Natalie Zaar המרכיבים – ל 40 לחמניות: 3 וחצי כוסות קמח תופח 200 גרם חמאה רכה 1 ביצה 1 גביע יוגורט 1 קוטג’ 1 גבינה לבנה 250 גרם גבינה בולגרית מלוחה מגורדת […]
טארט תפוחים מאת – מלי מלכה המרכיבים – לבצק: 150 חמאה (ורק חמאה) 2 כוסות קמח רבכ כוס סוכר חלמון קורט מלח 2 כפות מים למלית: קילו תפוחים ירוקים חצי כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל קליפת לימון מגורדת מלימון אחד כף וחצי קורנפלור אופן ההכנה – להכנת הבצק , בקערה נערבב את החמאה […]
זו לא סתם עוגת שיש זו עוגת וניל ושוקולד לבן עוגה מושלמת ובטעם מיוחד רכה ונימוחה תבנית 24 עגולה המרכיבים – 4 ביצים כוס סוכר חצי כוס שמן גביע שמנת חמוצה 100 גרם שוקולד לבן כוס ורבע קמח שקית אבקת אפייה 2 סוכר וניל מעל העוגה: 50 גרם שוקולד מריר מגורד 2 כפות קוקוס […]