חמוצים יפנים מאת – Oscar Friedman המרכיבים – שימו איזה ירקות קשים שאתם רוצים, העיקר שיהיו שם גם מלפפונים חתוכים ,הם אלה שעושים את ההבדל!! אני שמתי: רבע כרוב חצי כרובית קולורבי גזר גמבה אדומה וכמובן 2 מלפפונים המשרה לצנצנת של 1.5 ליטר : 5 כוסות מים רגילים 1 כוס של חומץ טבעי חצי לימון […]
איזה סיר מעלף וטעים תבשיל אסאדו וחומוס מרוקאי אש מאת – Sima Arbid המרכיבים – קילו אסאדו קוביות כוס חומוס (להשרות לילה או אפשר לקנות שקית סנפרוסט) 2 שיני שום גמבה אדומה 2 פלפל יבש אדום פלפל יבש חריף (לא חובה) לתיבול: רבע כוס שמן חד פעמי קר מלח כף פפריקה חצי כפית כורכום 2 […]
עוגת תפוזים טעימה וקלה להכנה מאת – בת שבע מירון 2 תבניות אינגליש קייק המרכיבים – 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס תפוזים סחוטים 1/2 כוס שמן תמצית וניל 1 שקית אבקת אפיה 2 ורבע כוס קמח 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס או צימוקים קטנים (לא חייב) אופן ההכנה – מחממים תנור על 160 […]
כדורי בשר ברוטב מרוקאי מאת – Sivan Ondimagen המרכיבים – לרוטב העגבניות: בצל גדול קצוץ דק 2 גמבות פלפל אדום רצועות 5 שיני שום קצוצות 2 עגבניות קוביות קטנות 1 פלפל ירוק חריף פרוס כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופים ומסוננים היטב. 1/2 צרור כוסברה קצוצה 2 וחצי […]
עוגת תפוזים וקינמון לשבת מאת – נורית רפולי המרכיבים – 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח כוס שמן 1 א.אפייה חצי כפית סודה לשתייה (לא חייב) כוס סוכר כוס מיץ תפוזים או כו מים כף קינמון מעורבב עם 2 כפות סוכר אופן ההכנה – להקציף את הביצים שלמות כ4 דקות במיקסר, ואז להוסיף את כוס […]
כדורי טראפלס שוקולד חלבה ופקאן בציפוי שוקולד חלב ופקאן גרוס מאת – אתי אלוש המרכיבים – לכדורים: 200 גרם שוקולד מריר 60% 100 גרם שוקולד חלב 1 שמנת מתוקה 5 כפות קוקוס 80 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות 80 גרם פקאן סיני חתוך גס לציפוי: 200 גרם שוקולד חלב 10 גרם חמאת קקאו או […]
פשטידת אטריות חלבית הכי טעימה שיש המרכיבים- 2 ביצים אריזה שמנת מתוקה חבילה אטריות רחבות 400 ג”ר כוס וחצי גבינה צהובה כף מרק בצל פלפל שחור אופן ההכנה – לבשל אטריות בהתאם להוראות היצרן עם מי מלח. לסנן. להעביר לקערה להקציף את השמנת בשייקר, להוסיף ביצים, לנער שוב ולשפוך מעל האטריות להוסיף תבלינים וגבינה […]
כרוב ממולא בצורת סיגרים הכי טעים שיש מאת- אריאלה גולדמן השיטה שלי להכין ממולאים בצורת סיגר דקיק ,היא לחצות כל עלה בינוני לשניים ואם הוא גדול יותר אפילו לרבעים . בנוסף, אני לא מקפלת את העלה משני צדדיו וכך הגילגול גמיש יותר .(לא לדאוג מלית לא בורחת החוצה) מניחה שורה נדיבה מהמלית על תחתית […]
שבקייה מתכון חובה לפורים אין טעים כזה מתכון משתפת הלנה בן חמו המרכיבים- כוס שמן כוס מים כף חומץ קורט מלח כף ערק קמח לפי הצורך אופן ההכנה – שמים בקערה שמן מים חומץ ומלח מערבבים ולאט מוסיפים קמח עד לקבלת בצק נעים ביד לעבודה כמו פלסטלינה . מניחים בצד למנוחה 20 דקות […]
קרם בוואריה ללא ביצים מאת – Hanita gorfinkel -ronen המרכיבים – חבילה אחת של ביסקוויטים כוס חלב לטבילה 1 כוס מים חמים חבילה של גל’טין 14 גרם 2 שמנת מתוקה 1 וחצי כוסות חלב 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל 1 שמנת חמוצה אופן ההכנה – לטבול ביסקויטים בחלב ולהניח בתבנית. את כוס המים החמים וחבילת […]