קציצות עוף של סבתא מאת אורלי אביטן המרכיבים– חצי קילו חזה עוף טחון 3 ,4 תפוחי אדמה לבשל ולרסק לפירה חופן כוסברה חופן פטרוזיליה חופן שמיר 3 שיני שום כתוש חצי כוס סולת ביצה תבלינים כף פפריקה חצי כף מלח פלפל שחור כפית ראס אל חנות אופן ההכנה– לקצוץ מכל ירק חצי צרור לערבב […]
מרק עדשים מעלף טעים ברמות מאת – דליה בן חמו המרכיבים- 1 בצל קצוץ 2 גזרים קלופים חתוכים קוביות קישוא חתוך גס 2 תפוחי אדמה חתוך קוביות כמה עלי סלרי קצוץ דק כוס עדשים שטופים היטב ונקיים לתבל לפי הטעם מלח, כורכום ופלפל לבן/שחור כמון אופן ההכנה – לטגן בצל להוסיף סלרי קצוץ, להוסיף ירקות […]
קציצות בקר ברוטב פטריות מאת – פרח בן עזרא המרכיבים – תערובת קציצות – חצי קילו בשר טחון ביצה בצל מגורד תפוח אדמה מגורד מלח פלפל פפריקה 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה לרוטב – בצל פטריות ערמונים פפריקה כורכום מרק עוף סילאן רוטב סויה כוסברה קצוצה אופן ההכנה – נערבב בשר עם בצל […]
שימו לב מתכון מנצח לשבת מאת – מאיה בוטראשווילי המרכיבים – חצי קילו תפוח ” א של דוד משה קטנים שטופים וחצויים לשניים כפית פפריקה כפית שום גבישי מלח גס פלפל שחור גרוס כפית תבלין פילדלפיה או טימין יבש שמן זית אופן ההכנה – ככה פשוט ממש להכין לשים תפוחי אדמה חצויים בקערה ולערבב עם […]
סלט כרוב עשיר עם פיצוחים מתכון מנצח לאירוח ולשבת המרכיבים- חצי כרוב פרוס דק 2 כפות דבש/סילאן כף סילאן שליש כוס שמן זית לימון סחוט שלם מלח 3 כפות סויה (אופציונאלי לא חובה) חופן מכל פיצוחים גרעיני חמנייה גרעיני דלעת שקדים פרוסים שומשום אפשר גם בוטנים אופן ההכנה – לשים את הפיצוחים על […]
פילה סלמון ברוטב הכי מושלם שיש תעקבו אחרי ההוראת למתכון המעולה של מלי מאירוב המרכיבים – 5 פילטים של סלמון עדיף טרי מלח לימון כף וחצי קורנפלור כף דבש 2 כפות סויה או טריאקי כף סילאן פלפל שחור 3 כפות רוטב צ’ילי אופן ההכנה – נשרה את הפילטים של הדג במים עם לימון ומלח חצי […]
מתכון הכי פשוט להכנה והכי טעים גליל שוקולד ביסקוויטים מתכון מהיר וקל מעיין ביטון הכינה ע”פי מתכון של מלי מאירוב המרכיבים– שרוול פתי בר 250 גר’ 100 גרם שוקולד מריר קופסה שמנת מתוקה 250 גר’ כף גדושה נוטלה כף רום אופן ההכנה – לחמם שמנת מתוקה להכניס קוביות שוקולד לערבב עד שהכם נמס. להוסיף את […]
שבלולי קינמון וחמאה נדירים הריח והטעם משגע מאת טובה ניסים המרכיבים- קילו קמח 2 ביצים כף תמצית וניל 3/4 כוס שמן או 200 גר’ חמאה כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים 3 כוסות מים פחות או יותר לפי הבצק. קורט מלח למלית – 200 גר’ חמאה רכה לערבב- כוס אבקת סוכר כף קקאו כף קינמון […]
עוגת גבינה פשוט משגעת טעימה בטירוף רכה ונימוחה מאת – ליטל זבונט מימון טיפים שלי – בכדי שהעוגה לא תשבר למעלה , חשוב לפתוח את התנור להוצאת האדים לפחות 3 פעמים במהלך האפייה. חשוב בסוף האפייה לפתוח לשחרור אדים ולהשאירה בתוך התנור לעוד חצי שעה. לאחר שמתקררת ניתן להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת תבנית מלבנית […]
מתכון לקיש ברוקולי מעלף מאת ליז תורג’מן המרכיבים– לבצק 2 כוסות קמח כפית מלח חצי כפית סוכר 175 גר חמאה ביצה המלית – 2 בצלים שום שמנת לבישול 3 ביצים חבילה ברוקולי מופשר 200 גר קובייה בולגרית או צפתית 2 כפות גרנה פדנו מעט אגוז מוסקט אופן ההכנה – בצק – נכניס למעבד קמח , מלח […]