פסטה רוזה משגעת ב 10 דקות 5 מצרכים מתכון מאת – מירי הרוש המרכיבים- 5-8 שיני שום 2 כפות חמאה 2 עגבניות גדולות כף גדושה רסק אריזה שמנת לבישול מלח פלפל שחור קצת פפריקה אורגנו יבש כפית סוכר אפשר בזיליקום טרי גבינת פרמזן או צהובה אופן ההכנה – לבשל חבילת פסטה 500 גרם לפי […]
חודש: אוקטובר 2022
מתכון למסייר – ירקות מוחמוצים מהירים ללא שמן – מתאים לדיאטה המרכיבים- חצי כרוב ירוק קולורבי 2 גזרים 2 מלפפון פלפל ירוק חריף 5 צנוניות פלפל אדום מיץ לימון טרי מלח קצת מים אופן ההכנה – נחתוך את הכרוב לפרוסות גסות פלפל, מלפפונים ,צנוניות וגזר לפרוסות. קולורבי לפרוסות . נכניס לקערה גדולה עם מלח ומיץ […]
קובה דלעת כל כך טעימהה
קובה דלעת מאת – דליה דדון המרכיבים – לקובה: חצי קילו בשר טחון בצל גדול מלח פלפל שחור חצי קילו סולת למרק: בצל גדול 1 דלעת 2 גזרים 1 קישוא עלי סלרי רסק עגבניות לתיבול: פלפל שחור מלח כף מרק עוף כפית סוכר חצי לימון סחוט אופן ההכנה – במחבת לטגן את הבשר הטחון עם […]
סופגניות אשל מאת – נופר אהרון המרכיבים – כוס וחצי קמח תופח 3 כפות סוכר 1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל 1 אשל או שמנת או יוגורט 1 ביצה אופן ההכנה – לערבב הכל היטב לעיסה ללא גושים. לחמם שמן על להבה גדולה כשהוא מתחמם להוריד ללהבה נמוכה. לקחת כף ולטבול בשמן, לקחת מהבלילה ולהכניס […]
לחמניות תלישה מאת – נעמי שושן המרכיבים – 2 כוסות מים פושרים (משתמשים בכוס לשתייה חמה) 30 גרם שמרים טריים ביצה 6 כפות סוכר חצי כוס שמן קילו קמח כף מלח אופן ההכנה – במיקסר עם וו לישה שמים : את המים שמרים ,הביצה הסוכר והקמח ולשים כ3 דק . לאחר מכן מוסיפים את המלח […]
סהרונים פריכים עם אגוזים ושקדים מאת- בלה שליו המרכיבים – לבצק פריך: חצי קילו קמח 2 ביצים 2 סוכר וניל 1 אפיה 200 גרם חמאה רבע כוס שמן חצי כוס סוכר 3 כפות מיץ תפוזים כוס וחצי אגוזים קצוצים אופן הכנה – ללוש את כל החומרים יחד. לקחת עיגולים קטנים ולגלגל עם היד, ולהפוך לצורת […]
קציצות עדשים כתומות מאת- בלה שליו המרכיבים – 2 כוסות עדשים כתומות 2 קישואים 1 בצל 1 גזר צרור פטרוזיליה קצוצה 1 אבקת אפיה 3 כפות פירורי לחם 2 ביצים מלח פלפל שחור כורכום אופן ההכנה – להרתיח את העדשים בסיר כ20 דקות עם מעט מלח פלפל וכורכום . בקערה בניפרד לגרד בפומפיה […]
קציצות עוף ברוטב לימוני המרכיבים- חצי קילו עוף טחון תפוח אדמה מבושל ומעוך בצל קצוץ 2 שיני שום כתוש פטרוזיליה /כוסברה קצוצה מעט כמון חצי כפית ראס אל חנות מלח פלפל ביצה 3 כפות פירורי לחם /קמח מצה לרוטב – 3 בצל קצוץ שיני שום כתוש סילאן פפריקה כורכום כף אבקת מרק עוף/מרק בצל קצת […]
מתכון למרק תימני מאת – גאולה לוי ככה אבא ז״ל היה מכין המרכיבים- בצל כף פפריקה כף כורכום כף חוואיג’ למרק כף וחצי מרק עוף קוביות בשר צלעות עם עצם מח /שריר/ אוסובוקו /אפשר בשר ראש או עוף 2 כפות רסק דלעת חתיכה לקוביות תפוחי אדמה 2-3 כף וחצי קמח לסמיכות. אופן ההכנה – […]
עוגת גבינה מושקעת וטעימה עוגת גבינה שאני אוהבת מאת – Ilana Zfira התבנית 26 המרכיבים- לתחתית – 2 ביצים L 4 כפות סוכר 4 כפות קמח תופח 1 כף שמן מלית הגבינה- מרכיבים 3 גבינה 5% 750 גרם גביע 200 מ”ל שמנת של פעם/רגילה 1 כוס סוכר 5 בצים 40 גר׳ אינסטנט וניל (חצי […]