בורקס גבינה מבצק פילו מאת – אושרת רון המרכיבים – 1 חבילת עלי פילו 1 ביצה להברשה מעט שמן שומשום למילוי: חבילת גבינה לבנה – 500 גרם 3 גביעי קוטג׳ 400 גרם גבינה צהובה מגורדת חבילה וחצי גבינה בולגרית בקוביות או מגורדת 2 ביצים 5 כפות קמח רגיל מלח ופלפל אופן ההכנה – להפשיר מראש […]
חודש: ינואר 2023
כרוב שלם אפוי בתנור זה מעדן כרוב שלם צלוי בתנור מאת – Elisa Avigail Gueta המרכיבים- כרוב בינוני 1-2 עגבניות מלח פלפל שחור גרוס שמן זית מעט אבקת שום רבע כוס יין לבן עלי טימין כף דבש/סילן אופן ההכנה – לחתוך את כרוב באמצע כמו פרוסות עוגה לא עד הסוף. להניח אותו על נייר […]
מרק קטניות עם חומוס.. אפונה ..ועדשים.. קל קל ומצרכים שיש בכל מטבח. מאת – מלי מאירוב המרכיבים – בצל גדול 2 גזרים 3 שיני שום פרוס כוס אפונה (השתמשתי באפונה קפואה) חומוס שימורים מסונן כוס עדשים כתומות חצי צרור כוסברה קצוצה כמה גבעולי סלרי חתוך מעט שמיר ופטרוזיליה כפית וחצי כורכום מלח ופלפל שחור לפי […]
מתכון לניוקי
ניוקי שמכינים בבית זה הכי טעים שיש המרכיבים- חצי ק”ג תפוחי אדמה – מסוג באטר או גורמה מלח גס אריזה 100 גר’ קמח פסטה חלמון ביצה חצי כפית מלח מעט פלפל שחור אופן ההכנה – נרפד תבנית של התנור במלח גס. נשטוף את תפוחי האדמה ונניח על המלח נאפה כשעה בתנור עד שהם […]
עוגיות שומשום זריזות שאתם מיד תרוצו להכין גם פרווה גם טעים וללא מרגרינה המרכיבים- חצי קילו שומשום 2 כוסות קמח כוס וחצי סוכר כוס שמן 4 ביצים חצי שקית אבקת אפיה קצת מלח וניל אופן ההכנה – לערבב את כל המרכיבים לבצק חלק. לתת לבצק לנוח חצי שעה. ליצור כדורים קטנים ולשים על ניר […]
תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות מאת – דורית אלישע המרכיבים – 4 תפו”א אדומים 1/4 חבילת חמאה כ 50 גרם שן שום סלסילת פטריות טריות חתוכות בצל ירוק קצוץ 1 מיכל קטן שמנת לבישול חופן פרמזן מלח, ופלפל שחור לפי הטעם כפית אבקת מרק פטריות קורט אגוז מוסקט אופן ההכנה – לבשל את תפו”א […]
עוגת גבינה באסקית
עוגת גבינה באסקית והנה מתכון מעולה המרכיבים – ק”ג גבינת שמנת 30% 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% 500 מ”ל כוס וחצי סוכר 4 כפות קמח 5 ביצים אופן ההכנה – לערבב את הגבינה עם השמנת המתוקה. להוסיף סוכר, קמח ואת הביצים בהדרגה עד שמתקבלת תערובת אחידה. לשמן נייר אפיה בחמאה ולמזוג את הבלילה של […]
הפתיתים הכי טעימים בעולם מאת – אילנית כרבי המרכיבים – כוס פתיתים בצל חצי צרור כוסברה קצוצה מלח ופלפל שחור כפית מרק עוף כפית כורכום בזיליקום יבש אופן ההכנה – נחתוך לקוביות קטנות ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את הפתיתים ונטגן מספר דקות . נוסיף את הכוסברה ואת התבלינים. לאחר מכן נוסיף מים […]
סלט כרוב סגול
סלט כרוב סגול מאת – אילנית כרבי המרכיבים – חצי כרוב סגול גזר 1 חצי צרור כוסברה קצוצה 2 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם מיץ מלימון 1 חופן חמוציות כף גרגרי חרדל (לא חובה) אופן ההכנה – נחתוך דק את הכרוב הסגול ואת הגזר. נתבל בשמן הזית, מלח, פלפל שחור […]
מתכון לקבב רומני אסלי
קבב רומני אסלי 35 יחידות מאת – יוסף נחום המרכיבים – 1 ק”ג בשר חזה בקר 1 ק”ג בשר אסדו ללא עצם 1 ראש שום גדול (לטחון עם הבשר) 1 כף מלח שטוחה 1 כפית פלפל שחור 2 כוסות סודה מבקבוק 1 כף סודה לשתייה אופן הכנה – טוחנים את הבשר פעמיים עם השום. לקערה […]