הסופריטו של סבתא מאת – sapir v roni סבתא שלי היקרה לוסי כהן חדד ז״ל נפטרה לפני חצי שנה ואחד הדברים שהיא היתה אוהבת להכין זה סופריטו . סבתא אולי זה לא כמו שלך אבל ניסתי 💕 מתגעגעת אליייך הריח זה בול אותו ריח המרכיבים- 4 חלקי עוף 4 תפוחי אדמה קלופים ולחתוך לרבעים 2 […]
חודש: ינואר 2023
מגולגלות פיסטוק מדהימות מאת – Shachar Nehemia המרכיבים- מתכון לבצק: 200 ג’ר חמאה/מרגרינה/מזולה וכו’ חצי כוס שמן חצי כוס מיץ תפוזים/חלב אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 4 כוסות קמח מלית פיסטוק: 100 ג חמאה/מרגרינה אם רוצים פרווה 100 ג אבקת סוכר 100 ג אבקת שקדים 10 ג קורנפלור 1 ביצה 2 כפות גדושות מאוד […]
עוגת השבת שלי עוגת גבינה עם תותים עוגת גבינה אפויה עם תותים מאת –חני קונאשוילי להדליק תנור ל170 מעלות קו עליון תחתון טורבו. תבנית 24 קפיצית לשמן היטב לרפד בנייר אפיה גם בצדדים לשמן היטב. המרכיבים- לתחתית העוגה: 250 גרם פתיבר טחון 120 גרם חמאה מומסת לערבב היטב לשטח ולהדק בתחתית. לגבינה: 5 ביצים 500 […]
זה סלט מושלם והוא קל וטעים מאת – Miri Avraham Ben Kalifa המרכיבים- חצי כרוב ירוק פרוס דק חצי כוס חמוציות צרור פטרוזילה קצוצה תיבול: מעט חומץ כפית סוכר מלח פלפל שחור רבע כוס שמן אופן ההכנה – לערבב את כל המרכיבים . לטעום ולתקן תיבול. אפשר לקשט בשקדים אגוזים או פקאנים.
רולדות ריבה פריכות ממכרות בלי סוכר בלי ביצים מאת – דליה דדון כוס חד פעמית חמה המרכיבים- 3 וחצי כוסות קמח שקית א.אפיה שקית סוכר וניל כוס שמן כוס מיץ תפוזים אופן ההכנה – לחמם כוס מיץ תפוזים במיקרו כמה שניות . לערבב את כל שאר המרכיבים יחד לבצק חלק . לחלק ל-3 ולרדד למלבן. […]
מתכון לחומוס פול מאת – נטלי בוארון המרכיבים + אופן ההכנה – את החומוס – להשרות עם חצי כפית סודה לשתייה למשך 12 שעות. אחרי 12 שעות שוטפים ומכניסים לסיר עם גבעול כרפס וטיפה סודה לשתייה. אחרי חצי שעה של רתיחה מוציאים את גבעול הכרפס מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות נוספות. אחרי כ3 שעות […]
ביום חורפי זה הדבר – סינבון מושלם מתכון מקורי סינבון מושלם כמעט כמו המקורי! מתכון מאת – Keren Stol המרכיבים – לבצק: 500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף) 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם) 200 מ”ל חלב- כוס חד פעמית רגילה 80 גרם סוכר (½ כוס – 6 כפות) 80 גרם חמאה […]
עוגיות תמרים 100% , פרווה פריך . בצק בלי סוכר , מאת – Mor Vargas המרכיבים – לבצק: 900 גרם קמח 1 אבקת אפיה 100 גרם כוס שמן 400 גרם נטורינה/מרגרינה/חמאה כף תמצית וניל 90 גרם מים או מיץ תפוזים למילוי : 2 חבילות תמרים בואקום 100 אחוז אופן ההכנה – לערבב הכל במיקסר עד […]
בערב קריר שכזה – מרק ירקות, עדשים ואטריות עשיר במיוחד מאת – Keren Sasonian המרכיבים לסיר בינוני: בצל אחד גדול חתוך לקוביות 3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות 1 קישוא גדול חתוך לקוביות 5 שיני שום כתוש כף רסק עגבניות כוס עדשים ירוקות (אפשר להשרות במשך הלילה או לבשל כ5 דק במים במיקרוגל. אני […]
עוגיות שוקולד מושלגות
המושלגות עוגייה מושלמת מאת – Linda Amgar Langenauer המרכיבים- 200 ג’ שוקולד מריר 50 ג’ חמאה/מחמאה 2 ביצים לא קרות 1/4 כוס סוכר (100 ג’) כפית תמצית וניל כף ליקר שאוהבים (וויתרתי) 100 ג’ שקדים טחונים (שקית) 2 כפות גדושות קקאו 3/4 כוס קמח (105 ג’) כפית גדושה אבקת אפיה ציפוי : 1/2 כוס סוכר […]