אמאל’ה ואבא’לה לא סופגים שמן.. בשיטה הקלה והמהירה הזו תכינו וזה סופג הרבה פחות שמן. מכינים מטגנים ומקפיאים (כן אפשר להקפיא !) ואז חימום בתנור וזה כמו חדש.. והכי חשוב לא צריך להשרות את החציל. מאת – מלי מאירוב המרכיבים – חצילים קערת קמח 2 ביצים כפית אבקת מרק עוף חצי כפית מלח חצי כפית […]
חודש: אפריל 2024
קובה נבלוסיה לפסח מקמח מצות מאת – אורנה עדני המרכיבים – למלית הבשר: 1.3 קילו בשר בקר טחון 3 בצלים קצוצים 1 כפית פלפל שחור 1 כפית בהרט מלח לפי הטעם חצי כפית אגוז מוסקט חופן צנובר קלוי חופן פטרוזיליה קצוצה למעטפת הקובה: 500 גרם קמח מצה 5 ביצים L 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 […]
שוק טלה – מתכון קלי קלות
שוק טלה לחג מאת – Shoshana Baruch המרכיבים – שוק טלה (שלי שקל 3 ק”ג) 3 תפוחי אדמה ראש שום 2 חופנים של עגבניות שרי 2 קופסאות חומוס משומר 2 כפות אריסה כף לימון כבוש לתיבול השוק טלה: 4 כפות מים 4 כפות שמן 1 כף פפריקה 2 כפיות מלח 2 כפית פלפל שחור כפית […]
עוגת שיש תפוזים פשוט מצויינת לפסח המרכיבים- 6 ביצים כוס ורבע סוכר כוס שמן סוכר וניל כפית תמצית וניל כוס מיץ תפוזים טרי גרידת תפוז כפית אבקת אפיה 300 גרם קמח תופח כשל”פ (אפשר לשים קמח ללא גלוטן כשר לפסח או כל קמח אחר כשר לפסח ) לשיש: לערבב רבע כוס מים רותחים עם: […]
סוטלאץ’ פשוט להכנה מאת – Maly Sadras המרכיבים – כוס אורז 2 וחצי כוסות מים 2 וחצי כפות סוכר 2 וחצי כוסות חלב אופן ההכנה – שמים בסיר את האורז והמים ומתחילים לבשל ללא מכסה וכל הזמן מערבבים. כאשר רואים ומרגישים שהאורז התרכך מעט, מוסיפים את החלב והסוכר עד שמסמיך. טועמים ואם מספיק […]
מתכון לקובה אורז של פסח
מתכון לקובה אורז של פסח מאת – נאוה מלכה המרכיבים – לבצק הקובה: קילו אורז חצי קילו עוף טחון כף שטוחה מלח למלית: חצי קילו בשר בקר טחון בצל קצוץ חופן עלי סלרי קצוצים מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – את האורז להשרות בקערה עם מים למשך שעה. לסנן טוב ולייבש לפחות שעתיים. […]
החטיף הזה מטריף 2 מרכיבים כולם עפים עליו חטיף שוקולד ובוטנים שיעופו עליו אפשר להחליף את הבוטנים בשקדים אגוזים פיצפוצי אורז קורנפלקס ועוד המרכיבים – 4 כוסות בוטנים קלויים ללא קליפה 300 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה – להמיס את השוקולד להכניס את הבוטנים לערבב טוב טוב שכל הבוטנים יצופו בשוקולד בעזרת שתי כפיות […]
העוגה הכי טעימה רכה ונמסה
עוגת שוקולד מריר אגוזים וקוקוס. מתכון של שרה יוסף האלופה! מתכון שאני מכינה בפסח וכולם מרוצים המרכיבים – 6 ביצים 1 וחצי כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 ורבע כוסות קמח – או קמח תופח לפסח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1/2 כוס קוקוס 1 כפית נס 1 שוקולד […]
עוגת פסח שלנו
עוגת קוקוס ופודינג שוקולד מאת – אילנית גואברה המרכיבים – לתחתית: 4 ביצים 2/3 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1/2 כוס קוקוס 1 אבקת אפייה 1 פודינג שוקולד שכבת הקרם: 2 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 פודינג שוקולד אופן ההכנה – מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל. מנמיכים את […]
המופלטה המדהימה מאת – רונית פרץ המרכיבים- קילו קמח מנופה כף סוכר כפית שמרים כף מלח כ 3 כוסות מים פושרים אופן ההכנה – להניח בקערת המיקסר ללוש 5 דקות עד שמתקבל הבצק, רך וגמיש. לכסות לתת מנוחה של חצי שעה. לחלק לכדורים (בערך 30) . לשים אותם בתבנית עם שמן ולכסות לחצי שעה […]