חטיף טעמי ממכא המתכון של אופירה המרכיבים – לתחתית: 4 כוסות פיצפוצי אורז 3 כפות חמאת בוטנים 7 כפות דבש 200 גרם שוקולד מריר 3 כפות ממרח שוקולד לציפוי : 3 כפות חמאת בוטנים 150 גרם שוקולד מריר 3 כפות ממרח שוקולד לקישוט : שוקולד לבן מומס או אגוזי מלך אופן ההכנה- להמיס במיקרוגל […]
חודש: אפריל 2025
תבשיל חגיגי -צלי כתף 5 עם פטריות / אריאלה המרכיבים- נתח שלם טרי של צלי כתף נתח מס 5 במשקל 2 ק”ג לבישול הנתח – עלי דפנה גרגירי פלפל אנגלי שורש סלרי שורש פטרוזיליה בצל גזר לרוטב – 2 בצל 2 סלסלות פטריות מלח פלפל שחור כורכום כף סוכר חום פפריקה מתוקה כמון רסק סילאן […]
סלט צנוניות משגע וטעים צביה אורן המרכיבים- 8 צנוניות שטופות, חותכים לפרוסות דקות, 1 פלפל אדום ( שושקה) חתוך לפרוסות דקות. 2 גבעולי בצל חתוך לטבעות. חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה דק אופן ההכנה – מעבירים הכל לצלחת הגשה הכנת הרוטב- 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון מלח פלפל לפי הטעם […]
מתכון לחרוסת מבית אמא
זה המתכון לחרוסת מבית אמא מלכה כחלון המרכיבים – 50 גר מכל אגוז קשיו, שקדים, פקאן , בונדוק חצי כוס צימוקים חצי כוס תמרים מגולענים חןפן משמש מיובש חופן שזיפים מיובשים ללא גלעין מעט טחינה מעט סילאן אופן ההכנה – לשים במגמיקס את האגוזים ופירות יבשים . להפעיל בפולסים ולהוסיף קצת […]
קניידלך טעים לחג המתכון המנצח של שושי זרקה המרכיבים – 3 ביצים להפריד 50 גר מרגרינה או שמן 2 כוסות מים רותחים מלח פלפל 2 כוסות קמח מצה חופן פטרוזיליה- לא חובה אופן ההכנה – להקציף את 3 החלבונים להקצפה תפוחה במיקסר . בקערה נפרדת מערבבים את המים עם השומן ואז מוסיפים חלמונים […]
עוגיות בוטנים מתאים גם לפסח מאת – ג׳וזט רביב המרכיבים- כחצי קילו בוטנים מולבנים (ללא קליפה) כוס סוכר 2 ביצים רבע כפית ציפורן כפית קינמון חצי חבילה אבקת אפייה אבקת סוכר אופן ההכנה – את הבוטנים לקלות מעט בתנור עד הזהבה יפה להיזהר לא לשרוף. לצנן לאחר מכן לטחון אותם במעבד מזון […]
מתכון לעוף בתנור – אגדה הכי טעים שיש מאת אילנית בניזרי המרכיבים- כ- 6 חלקי עוף כרעיים למרינדה של העוף – חצי כוס טריאקי מעט שמן זית כף תבלין פילדלפיה (או פפריקה עם שום גבישי) כפית צ’ילי גרוס חצי כוס מים מלח פלפל שחור גרוס לקישוט – שומשום בנדיבות בצלי שאלוט או 3 […]
שעועית ירוקה מוקפצת זה תוספת מצויינת לשולחן החג מתכון – אילנה לוי המרכיבים- שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה או ק”ג שעועית ירוקה טריה. 3 שיני שום רבע כוס רוטב סויה רבע כוס שומשום מלח פלפל שחור אופן ההכנה – לבשל את השעועית בסיר עם מים עד שרותח ולבשל ממש רק 2 דקות. להעביר למסננת ולשפוך […]
לאפטה – לביבות תפוחי אדמה של פסח המתכון של ענת חן המרכיבים- 8 תפוחי אדמה 4 ביצים 4 כפות קמח מצה 3 כפות קמח תפוחי אדמה בצל מטוגן מלח פלפל כורכום פלפל לבן אופן ההכנה – לבשל 8 תפוחי אדמה בינונים במים רותחים כ – 20 דקות. לקרר , לקלף את תפוחי האדמה, למעוך […]
המרכיבים – חצי כוס בורגול דק מושרה צרור פטרוזיליה 3 בצלים ירוקים כמה עלים נענע טרייה מלח מיץ לימון עגבניה קצוצה 3 כפות שמן זית אופן ההכנה – קוצצים את הירוקים . מוסיפים לקערה את הירוקים והבורגול . קוצצים דק גם עגבניה ומוסיפים. מתבלים ומגישים