סלט חצילים כמו באירועים מאת –אביבה ג’רופי המרכיבים- חציל או 2 פלפל אדום גדול 2 כפות רסק עגבניות עגבניה חצי פלפל חריף שיני שום חצי כף פפריקה מלח פלפל שחור לימון אופן ההכנה – לוקחת חציל גדול או 2 ,חותכת לקוביות בנוניות ומטגנת בשמן, מוציאה ומניחה על צלחת (תוכלו גם לשמן אותם ולשים בגריל לצליה […]
מתכון לג’בן במיוחד למימונה
המתכו לג’בן ממש ממש לא מסובך ויוצא מעולה מאת – חן בל המרכיבים- 2 כוסות סוכר 1 כוס מים חצי לימון סחוט 2 חלבונים אופן ההכנה – להרתיח על הגז את הסוכר והמים לאחר שהסוכר נמס לסחוט חצי לימון ולתת לזה לרתוח כעשרים דקות .לא לשרוף את הסירופ לבשל כמו סירופ סוכר. אחרי שממתינים כרבע […]
ממשיכה כמיטב המסורת שימו לב איזו מיומנות לפתוח כל מופלטה עם גלגלת דקיקה ושקופה בקלי קלות זה לא פחות חשוב מהמתכון המופלטה המדהימה של רונית פרץ המרכיבים- קילו קמח מנופה כף סוכר כפית שמרים {כן כן אין ויכוח עם או בלי ברור שעם} כף מלח כ 3 כוסות מים פושרים אופן ההכנה – להניח בקערת […]
סלט כרוב עשיר במיוחד לחג שני ובכלל משגע ממש מתכון מאת -רותם אילן המרכיבים- חצי כרוב גדול שן שום כתוש כרבע כוס שמן 3 כפות חומץ מיף מלימון מלח שקדים מולבים אגוזי מלך וחמוציות לפי הטעם שלכם להוסיף אופן ההכנה – לחתוך כרוב לבן דק דק מומלץ במג’מיקס. ולהוסיף שום כתוש, שמן, חומץ, מיץ לימון […]
מאכל הדגל שלי בתור בוכרית באחש בתנור פשוט להתעלףףף באחש מתכון מאת – איילת ממן המרכיבים- 500 גרם בשר בקר צלעות קצוץ דק דק 2 חבילות כוסברה חבילה בצל ירוק 2 וחצי כוסות אורז עגול 5 כפות שמן מלח פלפל שחור שוקיים של עוף 5-6 1/4 כוס שמן זית כף סילאן פפריקה מתוקה מעט […]
ממתק באונטי קוקוס ושוקולד
ממתק מסוג באונטי קוקוס וציפוי שוקולד כשר גם לפסח ממתק באונטי בייתי – נופר אהרון המרכיבים- 1/3 כוס ועוד כף שמנת מתוקה 140 גרם אבקת סוכר( כוס ועוד כף) 200 גרם קוקוס טחון( 2 חבילות) קורט מלח לציפוי 200 גרם שוקולד מריר 2 כפות שמן לחילופין- 150 שוקולד מריר ועוד 15 גרם חמאת קקאו […]
העוגה שלנו בפסח עוגת קרמבו/ יונית ולס המרכיבים- 200 גר שוקולד מריר 1/3 כוס חלב 4 חלמונים 4 חלבונים 5 כפות סוכר המילוי: 2 שמנת מתוקה/צמחית חפיסת פודינג וניל חצי כוס חלב/מים להקציף. ציפוי שוקולד – חצי מיכל שמנת מתוקה 150 גר שוקולד מריר ( כפית נס קפה לא חובה) אפשר לקשט מעל בשביבי שוקולד/ […]
מתכון לסלט חצילים זעלוק מאת – צפנת קורדובה המרכיבים- 6 חצילים קטנים או 3 בינוני 4 גמבות אדומות בינוני 3 גמבות צהובות פלפל 1 חריף ירוק ראש שיני שום. מי שרוצה ממש חריף שתוסיף עוד פלפלים. מלח. לימון טרי . פלפל שחור. טיפה כמון.שמן. טיפה פפריקה. חופן כוסברה קצוצה. אופן ההכנה – אני הכנתי בתנור […]
עוגת שוקולד קוקוס ואגוזים
עוגת שוקולד קוקוס ואגוזים נהדרת לחג הפסח מאת – שרה בן ניסן מרכיבים- 6 ביצים חצי כוס סוכר חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר חצי כוס קמח תופח כשר לפסח(רגיל אחרי פסח) 100 גרם קוקוס 100 גרם שוקולד מריר כוס אגוזי מלך מרוסקים אבקת אפיה אופן ההכנה – להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר […]
וזהו הסוד לטיגון החציל שלא יספוג מלא שמן בלי השריה ,בלי לחכות רותם אילן גור המרכיבים- חצילים כמה שרוצים לפרוס פרוסות בעובי ס”מ חלבון ביצה מלח נייר סופג ההכנה – לפרוס את החציל, לפזר מלח, לטבול בחלבון, לטגן בשמן רותח ולהוציא לנייר סופג. בלי השריה בלי לחכות… יוצא נהדר ולא ספוג בשמן