עוגת ביסקוויטים טעימה ומשודרגת עם גבינת מסקרפונה לקרם עשיר וטעים מאת – Riki Cohen Wandratsch המרכיבים – (לתבנית מלבנית 30*23*6) כחבילה וחצי ביסקוויטים בכל טעם שאוהבים ( אני משלבת לסירוגין רגיל ושוקו) חלב או קפה לטבילה פודינג וניל אחד כוס חלב (240 מ”ל) מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מ”ל) 4 כפות אבקת סוכר 500 גרם […]
עוגיות תמרים ממש פצצת אנרגיה מאת – ירדנה ג’נאח המרכיבים – 12 יחידות תמרים מג׳עול ללא החרצן 3 כפות שומשום קלוי 2 כפות סוכר חום (לא חובה) 2 כוסות בוטנים קלויים חצי כוס סילאן או דבש 30 גרם שוקולד מריר 3 כפות שמנת מתוקה או צימחית אופן ההכנה – לטחון בבלנדר או מכשיר חשמלי אחר […]
מתכון באהבה ליויו לכבוד פורים מסורת שלנו מאת סיגל חלויה המרכיבים – 4 ביצים 3/4 כוסות סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפיה חצי כפית מלח קמח (כמה שנכנס כמעט כ 6 כוסות .תלוי בסוג הקמח). אופן ההכנה – להתחיל לערבב את החומרים הנוזלים ולבסוף […]
זה החטיף הכי מהיר והכי טעים שתכינו חצי שעה והוא מוכן המרכיבים- 200 גר’ שוקולד מריר 2 כפות גדושות חמאת בוטנים (אפשר טחינה) חצי כוס פיצפוצי אורז חופן אגוזים אופן ההכנה – להמיס את השוקולד במיקרו או מעל סיר עם מים רותחים לערבב את החמאת בוטנים. להוסיף את פיצפוצי האורז והאגוזים לשים בתבנית או […]
לחמניות מתוקות בצורת שמינייה מאת – נעמי שושן המרכיבים – 1 קילו קמח רגיל/לחם 50 גרם שמרים טריים/ או 2 כפות יבשים 3/4 כוס סוכר חצי כוס שמן 2 כוסות מים ביצה L כף שטוחה מלח אופן ההכנה – שמים בקערת המיקסר, מים ואת השמרים מערבבים מעט ומחכים 5 דקות שיתפחו. לאחר מכן, מוסיפים […]
קציצות דגים עם זיתים מאת – Oranit Aruch המרכיבים – 250 גרם דג טונה טחון 250 גרם דג נסיכת הנילוס טחון (אפשר להכפיל את הכמיות של הדגים) 1 בצל 2 שיני שום חופן פטרוזיליה חופן כוסברה ביצה כף וחצי פירורי לחם כף שמן כף פפריקה מתוקה כפית כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם כפית כמון […]
כמה טעים – טורטייה מטוגנת
טורטייה מטוגנת במילוי בשר טחון ופיצוחים טורטיות בשר המתכון של עטרה זורנו מאת – אפרת גורן המרכיבים – לטורטיות: 350 גרם בשר טחון 3 בצלים 1/4 צרור פטרוזיליה 100 גרם קשיו קלוי 100 גרם פיסטוק קלוי 3 כפות צי’לי מתוק 2 כפות סילאן תבלינים: מלח,פלפל שחור, ראס אל חנות וצ’ילי גרוס ביצה פירורי לחם […]
המופלטה שלי ! מאת – סילביה צרפתי המרכיבים – 1 ק”ג קמח מנופה כפית שמרים יבשים 1 כף סוכר כפית מלח רבע כוס שמן (כוס אוניברסלית) מים פושרים בין 3 ל3וחצי כוסות (כל קמח סופג אחרת) אופן ההכנה – לתוך קערה לשים כוס מים פושרים, את השמרים , כף קמח , וכף סוכר , לערבב […]
מגולגלות פריכות עם פרג מתכון מאת – טלי המרכיבים- קילו קמח 2 מחמאה או חמאה 400 גר חצי כוס סוכר כוס מיץ תפוזים 2 סוכר וניל 2 אבקת אפייה רבע כוס שמן מילוי פרג 2 כוסות פרג טחון טרי כוס חלב חצי כוס סוכר מיץ מחצי לימון 50 גר חמאה גרידה מלימון רבע כוס פתי […]
פילו ממולא בפיצוחים מאת – דיקלה מורציאנו המרכיבים – חבילת עלי פילו פיצוחים: (בערך כוס חד”פ מכל סוג חוץ מפיסטוק שזה חופן) אגוזי מלך פקאן לוז פיסטוק שקדים כף סוכר כפית קינמון חופן קוקוס למי סוכר: כוס סוכר כוס מים מעט מי ורדים אופן ההכנה – טחנתי את כל האגוזים הסוכר והקינמון יחד במג’מיקס למלית […]