ראש השנה זה חג הריבות מכל פרי אפשר להכין ריבה מתכון כללי להכנת ריבות משתפת אותנו מעיין פוגל המרכיבים – קילו מנגו חתוך לקוביות- כל פרי – שזיפים ,תפוחים , אגסים, נקטרינות וכו’ חצי ק”ג סוכר מקל קינמון – אופציה מיץ מלימון סחוט אופן ההכנה – מערבבים את הפרי עם הסוכר מבשלים על חום […]
סלט תירס נוסטלגי כמו באירועים לשבת או חג מאת – דורית אלישע המרכיבים – קופסאת תירס שימורים סלסלת פטריות טריות גמבה 5 מלפפונים חמוצים קצוצים 2 כפות מיונז חופן שמיר קצוץ מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – ראשית נסנן את התירס מהשימורים ונשים בקערה. נחתוך ונקצוץ את שאר הירקות ונעביר לקערה גם כן. […]
זו השיטה להפרדת עלי כרוב בקלות לממולאים טיפ חשוב לבחירת כרוב! ביחרו כרוב יחסית גדול עם עלים מעט רופפים ולא מהודקים מידי. מאת – אהובה אדרי המרכיבים – כרוב גדול מפורק לעלים למלית הכרוב: חצי קילו בשר טחון בצל חתוך לקוביות עגבנייה מגורדת 2 שיני שום כתושות חופן שמיר קצוץ מלח ופלפל שחור לפי הטעם […]
רוזלך כי צריך משהו מתוק ליד הקפה המרכיבים – קילו קמח 4 כוסות מים כף שמרים יבשים כף מלח 3/4 כוס שמן זית או רגיל למילוי : ממרח נוטלה אפשר גם לשים שוקולד פרווה אופן ההכנה – במיקסר עם וו לישה , נשים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן. נלוש כ5 דק’ ונוסיף את […]
כרוב סגול כמו בסופר – ולמה כדאי לכלול כרוב סגול בתפריט? מאת – גולדי רחל זגורי המרכיבים – כרוב סגול קטן 3/4 כפית מלח 3 כפות גדושות מיונז איכותי איזה שאתם אוהבים 3 כפות מיץ לימון כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) אופן ההכנה – ראשית חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה […]
עוגיות רייבה מושלמות למתכון מאת – אסתי זוהר מטבח אותנטי המרכיבים- 1 כוס שמן 2 כפות שקדים טחונים או קוקוס 1 כוס פחות כף אבקת סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפיה 3/4 2 כוסות קמח אופן הכנה- ללוש את על המרכיבים יחד ,את הקמח מוסיפים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק חלק […]
עוגת רושם לעצלנים שתוכלו להכין לחג הקרוב מאת – צליל אוחנה המרכיבים – חבילת ביסקוויטים 100 גרם חמאה מומסת 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל סה”כ) חבילת שוקולד מריר 4 כפות חלב חבילת שוקולד לבן 4 כפות חלב אופן ההכנה – תחילה, טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, מוציאים את תערובת הפירורים לקערה ומוזגים את החמאה המומסת. […]
כדורי שוקולד הכי טעימים שהכנתי מאת –מאיה בוטראשווילי מתכון של אילנה טל המרכיבים- 500 גר’ פתי בר 4 כפות שוקולית כף קקאו כף סוכר 125 גר’ חמאה מומסת 250 גר’ שמנת מתוקה 38% אופן הכנה – את הפתי בר טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים האחרים מערבבים היטב – אפשר לחמם קצת עד שהכל […]
זה עתה יצא מהתנור – בורקיטס בלקני במילוי תפוח אדמה וגבינות מאת – Malka Mali Marco המרכיבים – 2 כוסות שמן כוס וחצי מים (כוס חד פעמית חמה) כפית מלח קילו קמח מנופה למילוי: 3 תפוח אדמה בנוני מבושלים חבילת גבינה בולגרית 4 כפות גבינה לבנה ביצה ושומשום לציפוי אופן ההכנה – את כל מרכיבי […]
סודות העוף בגריל כמו בסופר
סודות העוף בגריל כמו בסופר מאת – מעיין מורדכי המרכיבים – קילו כרעיים חתוכות ושטופות 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס 2 בצלים גדולים חתוכים גס 6 שיני שום 2 כפות סילאן 2 כפות דבש 2 כפות מלאות פפריקה כפית כורכום 5 כפות צ’ילי מתוק כף שטוחה אבקת מרק עוף מלח ופלפל שחור לפי הטעם […]