מתכון לקציצות בסטיל תפוחי אדמה עם בשר הקציצות של סבתא איך מכינים בסטיל? מאת – רות איפרגן פדלון המרכיבים- 5 תפוחי אדמה גדולים בערך קילו בשר טחון 4 ביצים בצל גדול מלח פלפל שחור בהרט קצת מרק עוף קמח /אפשר קמח לפסח תפוחי אדמה אופן ההכנה – לבשל תפוחי אדמה עד לריכוך. לסנן היטב למעוך לפירה […]
חודש: דצמבר 2022
מתכון למרק עגבניות עם אורז מרק ליום חורף קררר המרק שלי ליום חורפי מרק של אמא המתכון מאת – Yaara Pereg Hayun המרכיבים- 8 עגבניות אדומות בשלות 1 בצל שום מעט פלפל שחור 1 1/2 כפית מלח מעט פפריקה מתוקה אפשר גם חריפה 1/2 כפית סוכר מעט מרק עוף 2 לימונים סחוטים 2 כפות רסק […]
חטיף חמאת בוטנים טבעית פצפוצי אורז ושוקולד מריר מאת – אוריאן רבינוביץ’ ניתן לשים כל ממרח או שוקולד שרוצים המרכיבים – חמאת בוטנים 120 גרם חצי כוס טחינה חצי כוס דבש או סילאן כ – 2 כוסות פצפוצי אורז שוקולד מריר כף שמן אופן ההכנה – נערבב יחד את חמאת הבוטנים עם הדבש […]
לביבות חנוכה מאת – הדר אאולוב המרכיבים – 4 תפו”א אדמה 1 בצל גדול 2 ביצים פטרוזיליה קצוצה כף וחצי פירורי לחם 4 כפות קמח 1 שקית אבקת אפיה לתיבול : חצי כפית מלח פלפל חצי כפית מרק עוף חצי כפית כורכום אופן ההכנה – בפומפייה נגרד את תפו”א והבצל (מומלץ לסחוט מנוזלים לאחר […]
לחמניות שום מטריפות עננים
לחמניות שום מאת – רונית פרץ המרכיבים – קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים 6 כפות סוכר כף וחצי מלח חצי כוס שמן 2 ביצים מים לפי הצורך לתערובת השום- 2 שיני שום כתוש פטרוזיליה רבע כוס שמן זית אופן ההכנה – מערבלים במיקסר במהירות בינונית את כל מרכבי הבצק, ומוסיפים מים פושרים בהדרגה מתחילים […]
דונאטס במרקם של ספינג’ תנסו להכין בחנוכה זה חלום רך כעננים המרכיבים- קילו קמח 150 גרם חמאה או חצי כוס שמן שקית סוכר וניל 2 כפות שמרים יבשים חצי כוס סוכר 2 ביצים בערך 2 כוסות מים כפית מלח אופן ההכנה – לשים בקערת המיקסר מים עם סוכר ושמרים לתת לזה לתפוח קצת. להוסיף את […]
תפוחי אדמה אפויים בתנור מאת – כרמית דהאן המרכיבים – חבילת תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל חצי כוס שמן זית ענפים של טימין רוזמרין מלח גס פפריקה מתוקה פלפל שחור גרוס אופן ההכנה – שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה מורידים מהאש מסננים מהמים שוטפים במים קרים חותכים את התפוחי […]
פיתות מחבת מהירות עם ירק ובצל ירוק פיתות ממולאות במחבת זה כל כך טעים וקל להכין המתכון מאת – דינה ברוך המרכיבים- 5 כוסות קמח מנופה כף שמרים 3 כפות סוכר כפית מלח רבע כוס שמן כוס ורבע מים המילוי – 4-5 בצלים ירוקים קצוצים צרור פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום כתוש 4 -5 כפות […]
לביבות הבטטה המפורסמות של בית קפה אורנה ואלה הכינה ושיתפה – גלי לויט המרכיבים – קילו בטטה 2 כפות רוטב סויה 3/4 כוס קמח מלח פלפל לפי טעם חמאה לטיגון אופן ההכנה – לבשל או לאפות את הבטטות. אחר כך לסנן ולרסק למחית. לערבב עם התבלינים וקמח. ללבב לביבות ולטגן בחמאה על מחבת טפלון ההמלצה להגיש […]
מיני סופגניות שמנת בכמה דקות עבודה – מתכון – Meirav Dahan המרכיבים – 3 וחצי כוסות קמח תופח קורט מלח כפית תמצית וניל רבע כוס סוכר 2 גביעים שמנת חמוצה 2 ביצים אופן ההכנה – להכניס הכל לקערת המיקסר ולערבל עד לאיחוד. אפשר לערבב ביד. לחמם שמן עמוק על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את […]