עוגת גבינה של בית מלון מאת – מאיה בוטראשווילי המרכיבים – ק”ג גבינה לבנה 5-9 אחוז גביע 200 גרם שמנת חמוצה רבע כוס שמנת מתוקה 7 ביצים כוס סוכר אינסטנט פודינג וניל חבילה וחצי 5 כפות מלאות קורנפלור תבנית פיירקס או חד פעמית גודל 20-30 אופן ההכנה – מחממים תנור ל- 100 מעלות , מצב […]
חודש: דצמבר 2022
מרק תפוחי אדמה וכרישה ליום סגריר המרק הכי מנחם, קטיפתי ועשיר ליום שכזה… מאת – Diana Antimirov המרכיבים – 7-8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים בצל חתוך גס 1/2 צרור גבעולי סלרי חתוכים גס כרישה שטופה היטב וקצוצה 50 גרם חמאה עלה דפנה כפית טימין יבש 200 מ״ל שמנת לבישול ליטר וחצי מים כף מלח 1/2 […]
פשטידת גבינות קלה לאירוח
מתכון לפשטידת גבינות קלה לאירוח מאת – דקלה כהן המרכיבים – לבצק : 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה) 200 גרם שמנת חמוצה 100 גרם חמאה ללוש לבצק אחיד ולתת לבצק לנוח חצי שעה במקרר לאחר מכן לרדד ולשטח כתחתית לפשטידה ולהחזיר למקרר. למלית: חבילת פטריות בצל 1 כוס שמנת […]
פשטידת אטריות ביצים עם בשר
פשטידת אטריות עם בשר טחון, עוד משהו שאפשר לעשות עם בשר טחון חוץ מבולונוז וקציצות😂😋 מאת – דיקלה אלמגור המרכיבים – 600 גרם אטריות ביצים בינוניות 550 גרם בשר בקר טחון 3 בצלים פרוסים 6 ביצים מלח פלפל (אפשר לגוון בעוד תבלינים כיד הדימיון במקרה הזה הכנתי לילדים) אופן הכנה – מבשלים את […]
מתכון לעוגת שיש מאת – שקד אשר ארזי המרכיבים – 6 ביצים כוס ורבע סוכר 1 שקית סוכר וניל חצי כוס שמן כוס וחצי מיץ תפוזים 2 כוסות קמח תופח 2 כפות שטוחות קקאו אופן הכנה – מחממים מראש תנור ל160 מעלות. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף תפוח ויציב. לאחר […]
ספינג’ בשיטה מרוקאית – וואו תקשיבו ! יוצא קראנץ מבחוץ ואוורירי חלום מבפנים המתכון של איב מור: סוף סוף הגעתי לשיטה המדוייקת להכנת ספינג’ ויצא מושלם מכינים בשני סירים זה השיטה המרוקאית הסיפור של שני סירים הוא שבמרוקו לאיש שהיה מוכר הספינג’ היתה מחבט גדולה כשהיא מונחת על האש בשיפוע שהצד הקרוב לאופה עם מעט […]
חומוס ביתי ב 5 דקות מאת – חני אלקיים בגרגירי החומוס עצמם יש מעט מאוד שומן. בנוסף, בגרגרי החומוס יש שילוב מנצח בין חלבון לשפע סיבים תזונתיים – שני רכיבים המשרים תחושת שובע לאורך זמן. תכונות אלו הופכות אותם למזון מושלם עבור אלו המבקשים לשמור על המשקל. זאת בניגוד לממרחי החומוס התעשייתיים שאכן רחוקים מלהיות […]
סלט כרוב עם גזר צבעוני ומיוחד המתכון מאת – מירי לנקרי המרכיבים- חצי כרוב ירוק גמבה גזר גדול קולורבי 2 עלים של סלרי עלים כרפס לתיבול 4 כפות שמן זית כפית מלח מיץ מלימון מעט פלפל אנגלי כפית סוכר וקצת מים אופן ההכנה – לחתוך את כל הירקות לשרוכים סלרי לפרוסות דקות. לערבב טוב בקערה […]
לחשו – מרק סולת מרוקאי מתכון למרק סולת מנחם אין כמו מרק לחשו מרק סולת ביום קריר שכזה המתכון מאת – אתי בוהדנה המרכיבים- 6 שיני שום שמן מלח מרק עוף כוס סולת אופן ההכנה – אתי בוהדנה להרתיח מים בסיר לשים 6 שיני שום כתוש, מעט שמן ומלח ומעט מרק עוף לפזר קצת […]
קראנץ שמרים חמאתית ועשירה , זה רק מה שהילדים אוכלים מתכון של אוראל אליהו הכינה – שירן גפן המרכיבים- לבצק: קילו קמח מנופה 170 גרם סוכר 30 גרם דבש כפית שטוחה מלח 17 גרם שמרים יבשים 4 ביצים ( m) 300 מל’ חלב פקק תמצית וניל איכותית 250 גרם חמאה (טמפ’החדר) […]