קטגוריות
Uncategorized חלבי

פשטידת בורקס תפוחי אדמה כיפית כלכך

  פשטידת בורקס תפו”א מאת – גולדי רחל זגורי המרכיבים –  7 תפו”א לא קטנים 50 ג’ מחמאה\חמאה חצי כפית פלפל לבן כפית שטוחה מלח מעט מרק עוף 2 בצלים קצוצים בצק עלים קפוא (להפשיר לפני השימוש במקרר) ביצה ושומשום אופן ההכנה –  לבשל את תפו”א עד שמתרככים, ולסנן . לאחר מכן למעוך ולהכין מהם […]

קטגוריות
בשר

טבכה בלכדרה עם מסרן וקוקלות למביני עיניין – תבשיל חמין בשר עם המון ירק ואפונה

טבכה בלכדרה עם מסרן וקוקלות- ביזילי קומפלט- תבשיל בשר ואפונה קוקלות ומסרן המתכון מאת – Yael Natan המרכיבים- 2 בצלים כף פפריקה כפית כורכום מלח פלפל שחור קילו בשר שפונדרה קוביות צרור פטרוזיליה קצוצה צרור כוסברה קצוצה 4 גבעולים של סלרי 4 תפוחי אדמה גדולים אפונה הירוקה קפואה כוס כף רסק עגבניות למסרן- מעיים ממולאים […]

קטגוריות
Uncategorized דגים חגים

הדג הכי טעים שיש באחריות

דג מרוקאי חריף הדג הכי טעים שיש באחריות כל פעם כשאני מכינה כולם מלקקים את האצבעות!!!! מאת – Alexndra Korobka המרכיבים –  קילו דג פילה אמנון/טונה/נסיכת הנילוס כוס וחצי חומוס מבושל פלפל חריף במידת החריפות שלכם ראש שום פרוסות גמבה אדומה תפוח אדמה חצי כוס שמן מלח לפי הטעם כף וחצי פפריקה אדומה חצי כפית […]

קטגוריות
Uncategorized חגים עוף

פרגיות במרינדה מהסרטים!

    פרגיות ברוטב מתוק חריף נדיר ביותרררר מאת – Hofit Buchbut המרכיבים –  קילו פרגיות נקיות כוס מיץ תפוזים כף דבש כף סילאן 3 כפות טריאקי 3 כפות צ’ילי מתוק מעט צ’ילי גרוס חריף חופן שומשום מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה –  לשים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ולערבב. לשים את הפרגיות […]

קטגוריות
Uncategorized בשר ראש השנה

שקדי עגל נוסח מרוקאי פיקנטי וטעים

שקדי עגל ברוטב פיקנטי . נוסח מרוקאי טעים טעים מאת – שני שרביט שוקרון הרכיבים – בערך קילו שקדי עגל גמבה שום פלפלים חריפים כוס או 2 גרגירי חומוס סנפרוסט פפריקה כורכום כמון מרק עוף אופן ההכנה – להרתיח את שקדי עגל חתוכים לקוביות במים רותחים 30 דק עם כפית שטוחה כורכום ולאחר מכן לסנן […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת תפוחים של פעם

  עוגת תפוחים של פעם שהיו מכינות רק סבתות המתכון מאת – אורה ארגוב המרכיבים– 2 וחצי עד 3 כוסות קמח מנופה 150 גרם חמאה או מחמאה 1/2 כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 2 חלמונים גרידת תפוז או לימון מילוי – 10 תפוחים מקולפים וחתוכים 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון 2 […]

קטגוריות
Uncategorized חגים עוגיות

עוגיות בולו לט”ו בשבט

  עוגיות בולו מאת – חגית פיטוסי המרכיבים –  4 ביצים כוס סוכר(כוס חד פעמי שתייה חמה) כוס שמן 2 שקיות אבקת אפייה בין 4.5 כוסות קמח גרידת תפוז/לימון 2 כפות אניס טחון כוס אגוזים/שקדים קצוצים חבילת שוקולד מריר קצוץ (אפשר צימוקים במקום) אופן ההכנה –  לערבב את הביצים, הסוכר והשמן בקערה. אליהם להוסיף את […]

קטגוריות
Uncategorized חלבי

פשטידת ברוקולי מעלפת קלה מהירה וטעימה

מתכון לפשטידת ברוקולי מאת – מלי דוד המרכיבים –  שקית ברוקולי קפוא של סנפרוסט/אפשר טרי וחלוט 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 שמנת לבישול 3 ביצים 3 כפות קמח 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אופן ההכנה – להפשיר את הברוקולי וללפורר לפרחים קטנים. במחבת לטגן את הבצלים עד להזהבה. בקערה לשים […]

קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות פרווה ראש השנה

בסבוסה נהדרת ליום חורפי

המרכיבים – כוס קמח כוס סולת כוס קוקוס כוס שמן כוס סוכר 4 ביצים 2 ש. וניל אבקת אפייה קורט מלח כוס מיץ תפוז גרידה של תפוז לסירופ- כוס וחצי סוכר כוס מים אופן ההכנה – לערבב בקערה את כל המרכיבים לפי הסדר למזוג לתבנית מלבנית או 2 אינגליש לאפות 180 מעלות חצי שעה עד […]

קטגוריות
Uncategorized צמחוני

ליום חורפי וקר – מרק עדשים עם מלא ירקות ואטריות

  מתכון למרק עדשים מאת – Nirit Mahfoud המרכיבים –  2 כוסות עדשים כוס חד פעמי קר 1 בצל קצוץ 2/3 גזרים 5 שיני שום 1 צ’ילי אדום בטטה תבלינים: מלח ופלפל שחור גרוס כפית כורכום וכמון חופן פטרוזיליה , שמיר וכוסברה רבע או חצי חבילת אטריות דקות אופן ההכנה –  בסיר גבוה נשים את […]

Exit mobile version