המתכון שלי למופלטה משתפת מתכון – איילה מרציאנו המרכיבים- קילו קמח כף שמרים 3 כפות סוכר כפית מלח רבע כוס שמן ובין 2 וחצי ל3 כוסות מים פושרים אופן ההכנה – לנפות את הקמח לקערה עמוקה להוסיף שמרים סוכר ומלח ולערבב היטב , ליצור גומה במרכז הקערה ולהוסיף את השמן , להוסיף מים […]
חודש: אוקטובר 2024
בקלאווה- מתכון הכי טעים תודה לאופירה פחימה יחיא האלופה על המתכון וההסבר! ❤ המרכיבים- חבילת עלי פילו. שמן או חמאה מומסת להברשה 3 כוסות אגוזים קצוצים (במתכון 3 אגוזי מלך טחון, אני שמתי פקאן, לוז, קשיו, פיסטוק ושקד). לערבב לתערובת האגוזים שלושת רבעי כוס סוכר עם חצי כפית קינמון. אופן ההכנה – לפתוח את העלים […]
קציצות עוף וירק רכות ונימוחות. מתכון מאת אביבה ממן המרכיבים – חצי קילו חזה עוף טחון/או קצוץ דק גזר מגורד תפוח אדמה מגורד בצל מגורד דק כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק חצי כוס פרורי לחם 2 ביצים מלח ופלפל שחור אופן ההכנה – לערבב את כל המרכיבים הרשומים למעלה לעיסה אחידה ולתבל. להכניס […]
יש מישהו שלא אוהב את הסלט הזה סלט מרענן לשבת וחג סלט כרוב עם חמוציות משגע קרדיט לאלופה אילנית בניזרי המרכיבים – חצי כרוב לבן קצוץ 5 גבעולי סלרי קצוץ (כרפס) חצי כוס חמוציות חצי כוס בוטנים קלויים חצויים ללא קליפה רבע כוס שומשום קלוי כף נענע טרייה קצוצה חצי כוס פקאן מסוכר חצי כוס […]
המתכון הזה קל וגם טעים צמחוני ומהיר המג’דרה שלא תפסיקו להכין מאת – אורה המרכיבים- בצל גדול או 2 כוס עדשים ירוקות מושרות שעה 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין לשטוף ולסנן. מלח כפית כמון פלפל שחור חצי כפית כורכום שמיר קצוץ אופן הכנה – לטגן את הבצל עד השחמה קלה. (לשים חלק […]
קובניות של סבתא יונה אין טעימות יותר מאלה והיא גם שמחה לשתף מתכון המרכיבים – קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות גדושות בסוכר 3 כוסות מים פושרים כף מלח 1/4 כוס שמן אופן הכנה- שמים את המצרכים לפי במיקסר. מתחילים ללוש את המלח והשמן מוסיפים לקראת סוף הלישה. ללוש עד שהבצק […]
כדורי “שוקולד” לוטוס מעלפים וקלים להכנה מאת – Shaked Itzhak המרכיבים – חבילת חמאה (200 גרם) צנצנת ממרח לוטוס חצי כוס חלב 2 חבילות פתיבר אופן ההכנה – ראשית נשבור את הפתיבר היטב. נמיס יחדיו את החמאה וממרח הלוטוס במיקרו. נשפוך על הפתיבר את החלב ונערבב היטב. לאחר שהחלב נספג מעט בפתיבר נשפוך את החמאה […]
סיר פרגיות ופטריות להיט – סיר לשבת וחג מאת – אילנית בניזרי המרכיבים – חצי קילו פרגיות 2 בצלים סלסלת פטריות טריות קצוצות 2 חבילות ערמונים בוואקום חופן כוסברה קצוצה כף שטוחה תבלין גריל עוף כפית אבקת מרק עוף כפית כורכום 5 גרגירי פלפל אנגלי מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – ראשית נפרוס […]
כזאת קלה ומרשימה – עוגת ביסקוויטים תענוג של ביס מאת – Shoshi Givoli המרכיבים – 2 חבילות ביסקוויטים כף נס קפה 2 שמנת מתוקה/צמחית 2 פודינג וניל 2 סוכר וניל 1 כוס חלב/סויה חבילת שוקולד מריר מגורדת אופן ההכנה – להכנת העוגה, תחילה נכין את הקצפת. בקערה המיקסר נתחיל להקציף את השמנת יחד עם הסוכר […]
עוף במלח ותפודים😋מתכון מנצח❤️ עוף במלח המתכון הכי טעים שיש!!! המלח שמפזרים סביב העוף מגביר את החום, כך שהעור הופך לפריך מאוד. הוא סופח את הנוזלים ושומר על העסיסיות של הבשר. הנחה של פרוסות לימון בין חזה העוף לעור גם מוסיפה טעם וגם עוזרת לשמור על החזה עסיסי ורך. פיזור עשבי תיבול סביב העוף […]